Nemzetközi foci

A Liverpoollal játszik Bogdán csapata

FA Kupa-meccsek, bajnokik és edzőmeccsek várnak honfitársainkra a külföldi bajnokságokban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Köteles csapatára tétmeccs vár

A belga élvonal 23. fordulójában a KRC Genk a Mouscron Peruwelz együttesét látja vendégül. Köteles László csapata az elmúlt két fordulóban csak két pontot gyűjtött, így visszacsúszott a hetedik helyre, míg a vendégek a 13. pozícióból várják a folytatást.

Három magyar érdekeltségű edzőmeccsre kerülhet sor a nap folyamán: Dzsudzsák Balázs csapata, az orosz Dinamo Moszkva a szerb Partizannal találkozik. Korcsmár Zsolt együttese, a német Greuther Fürth a svájci Young Boys ellen meccsel. Simon Attila osztrák csapata, a Wolfsberger AC az SV Kapfenberg ellen lép pályára.

Szombat – FA Kupa, bajnoki találkozók

Az angol másodosztály 27. fordulójában Tőzsér Dániel csapata, a Watford a sereghajtó Blackpoolt látja vendégül. A harmadosztályban is a 27. kört rendezik: Bajner Bálint újdonsült együttese, a Notts County az elmúlt öt bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtő Peterborough ellen lép pályára odahaza.

A két válogatott kapus, Király Gábor és Bogdán Ádám csapatai az FA Kupában érdekeltek: előbbi klubja, a Fulham a Sunderland vendége lesz, míg Bogdánék (Bolton Wanderers) az első osztályban hat meccs óra veretlen Liverpool otthonába látogatnak a legjobb 32 között.

A Vernes Richárdot is foglalkoztató Central Coast Mariners a Sydney FC ellen lép pályára az ausztrál élvonal 15. fordulójában.

A görög élvonalban listavezető, Megyeri Balázst is soraiban tudó Olimpiakosz a kiesőhelyen álló OFI Kréta otthonában folytathatja tíz meccse tartó győzelmi sorozatát. Pintér Ádám együttese kiesési rangadót vív: a Levadiakosz a Panthrakikosz vendége lesz.

A holland első osztály 19. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a Vitesse-t fogadja. A másodosztályban a 21. kör következik: Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap a Telstar vendége lesz.

A Futács Márkót is foglalkoztató Mersin Idman Yurdu a Basaksehir ellen kezdi meg tavaszi szereplését a rövid téli szünet után. A török élvonal a 17. fordulóval folytatódik.

A kiváló formában játszó Balázs Benjámin a német Dynamo Dresden elleni edzőmeccsen bizonyíthat a cseh FK Teplice színeiben. Guzmics Richárd együttese, a lengyel Wisla Kraków a szlovák Ruzomberok ellen lép pályára, míg Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion a szintén svájci Neuchatel Xamax ellen készül a tavaszi rajtra.

Vasárnap – Három bajnoki marad vasárnapra

Babos Gábor együttese, a holland első osztályban kiesőhelyen álló NAC Breda a Willem II csapatát fogadja a 19. fordulóban.

A máltai élvonal huszadik fordulójában a két utolsó csap össze: Kecskés Zsolt együttese, a Pieta Hotspurs a sereghajtó Zebbug Rangers vendége lesz.

Az olasz harmadosztályban Novothny Soma bizonyíthat: a Südtirol a Venezia ellen játszik a 22. fordulóban.

Korcsmár Zsolt együttese felkészülési mérkőzést vív: a német Greuther Fürth a szintén német Augsburggal találkozik.

Olvasói sztorik