Nemzetközi foci

Tőzsér boldoggá tenné a szurkolókat

Az angol másodosztályú Watford légiósa szerint remek hozzáállásuknak köszönhetik 5-0-s sikerüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ragyogóan szerepelt az őszi időszakban az angol másodosztályú Watford FC, ennek köszönhetően feljutóhelyen állt, majd következett egy hullámvölgy, ami zuhanást eredményezett a tabellán. Egy ideje ismét szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat Tőzsér Dániel csapata, amely 26 forduló után a hatodik helyen áll a rendkívül sűrű élmezőnyben. Az idei naptári évben eddig két meccsük volt, előbb 3-1-re kikaptak a Huddersfield otthonában, legutóbb viszont 5-0-s sikert arattak a Charlton Athletic ellen, hazai környezetben.

A találkozót végigjátszó, szögletből gólpasszt adó, majd újabb pazar szabadrúgásgólt szerző magyar középpályás a klub honlapján elmondta: ha az összes mérkőzésen olyan mentalitással lépnek pályára, mint szombaton, akkor minden rendben lesz a szezon végén…

– Azt hiszem, a legfontosabb összetevő a hozzáállásunk volt, ahogy pályára léptünk. A Huddersfield elleni meccs után sokat beszélgettünk arról, hogy ha ebben a bajnokságban nem nyújtunk száz százalékot, akkor nem tudjuk megnyerni a meccseinket – magyarázta Tőzsér Dániel. – Alapvetés, hogy a kellő agresszióval kell kimennünk a pályára, akkor nagyobb eséllyel tudunk győzni. Ma is a hozzáállásunkkal nyertük meg a meccset. A ligában mindenki tudja, hogy fantasztikus csapatunk van, egyénileg nagyon jó játékosokkal, de néha elfelejtjük, mi a labdarúgás lényege. A futás, a jó megoldások, illetve harc minden labdáért. Folyamatosan ennek a mentalitásnak kell jellemeznie minket, mint az elmúlt héten.

Honfitársunk eddig öt gólnál jár a bajnokságban a jelenlegi szezonban, és érdekesség, hogy mindegyiket szabadrúgásból szerezte, legutóbb 25 méterről volt eredményes.

– Láttam, hogy a kapus rossz helyen áll, úgy döntöttem, hogy ráküldöm, és bement. Ilyen helyzetben használni kell a fejünket, és a lövés előtt arra gondolni, vajon hogyan gondolkodik a kapus. Ez észjáték… A mezőnyben az egyik legjobb szurkolótábor a miénk. Ha azt látják, hogy száz százalékot nyújtunk és harcolunk, akkor is megtapsolnak minket, ha vesztünk. Ha nem, akkor természetes, hogy füttyszót hallunk a lelátókról. Ennek elkerülése érdekében úgy kell harcolnunk, mint ma, és minden rendben lesz a szezon végén. Ha valamit vissza tudunk adni a szurkolóknak abból, amit tőlük kapunk, akkor boldogok vagyunk. Ha a továbbiakban is olyan jól tudunk játszani, mint ma, akkor ők is boldogok lesznek – mondta végül Tőzsér.

Olvasói sztorik