Nemzetközi foci

Kovács Péter száz gólig jutna

A norvég Strömsgodset rutinos csatára szívesen játszana még három szezont az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú cikket közölt a Strömsgodset rutinos csatáráról, Kovács Péterről a norvég Dagbladet. Az interjúból kiderült, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem vált klubot a bajnoki szünetben, bár az előző szezon második felében meglehetősen kevés játéklehetőséget kapott.

Ha mostanság a norvég fociról esik szó, szinte mindenki a csodagyerekként számon tartott 16 éves Martin Ödegaard nevét említik. Kovács szerint majdnem biztos, hogy fiatal csapattársa – aki az életkoruk alapján akár a fia is lehetne – nem a Strömsgodset színeiben szerepel a következő szezonban, ami áprilisban rajtol.

– Ha elmegy a Real Madridba, nem biztos, hogy már ebben az évben sok játékidőt kap, de van egy másik terve is – mondta a magyar csatár. – Nagy volt a nyüzsgés Martin körül a közelmúltban, de azt hiszem, jól kezelte az egész helyzetet. A lényeg, hogy azt a csapatot válassza, amelyre a fejlődése szempontjából szüksége van. Szép jövő, kalandos pályafutás előtt áll. Ő egy kedves fickó, kiemelkedő képzettséggel, és nagyon szereti a focit.

Bár Kovács az egyik legidősebb játékosa a norvég élvonalnak, készen áll egy új kalandra, és gőzerővel készül a következő szezonra. Az a terve, hogy pályafutását a Strömsgodset együttesében fejezi be.

– Februárban már harminchét leszek, de a testem olyan, mint egy huszonöt éves játékosé. Úgy érzem, még mindig hozzá tudok járulni a csapat sikeréhez, és azt hiszem, még három szezont végig tudok csinálni. Egyre inkább motivált vagyok, évről-évre, idén még nagyobb a motivációm, mint korábban.

A rutinos csatár eddig 75 gólt lőtt a bajnokságban – ezzel rekorder a légiósok között. Most azt tervezi, hogy eléri a százas álomhatárt.

– El akarom érni a száz gólt, mielőtt visszavonulok, a következő idényben legalább tízet szeretnék szerezni. A címem valószínűleg nincs veszélyben, mert Vidar Örn Kjartansson nem marad sokáig a Valerenga csapatában.

Az elmúlt év második felében Kovács keveset játszott David Nielsen edző döntése miatt, de amikor ajánlatot kapott érte a klub, mégsem adták el.

– Valószínűleg bölcs döntés volt, hogy nem mentem a Brann Bergenbe. Volt lehetőségük, hogy bennmaradjanak az első osztályban, de elvesztették az osztályozót. Számomra fontos volt, hogy maradjak, mert nagyon boldog vagyok a Strömsgodsetnél. Idén már jobban ismerjük egymást, mint tavaly, és több időt töltöttünk David Nielsen edzővel is. Izgalmas csapatunk van!

Tavalyelőtt bajnok lett a csapat, tavaly viszont a negyedik helyen végzett. Kovács bízik benne, hogy képesek lesznek előrelépni. Ezúttal az Európa Ligában indulhatnak, és reméli, hogy jobban szerepelnek majd, mint legutóbb a BL-selejtezőben.

Olvasói sztorik