Nemzetközi foci

Bajner csapata már a második

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményét foglaltuk össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A negyven percen keresztül emberhátrányban játszó Greuther Fürth gól nélküli mérkőzést játszott a Nürnberg otthonában a német másodosztály 19. fordulójában. A vendégeknél Korcsmár Zsolt az 56. percben, csereként lépett pályára.

Tovább tart Vernes Richárd csapatának rossz sorozata: a Central Coast Mariners hetek óta képtelen nyerni, az ausztrál élvonal 11. fordulójában 4-1-re kikapott a listavezető Perth Glory otthonában. Honfitársunk kezdő volt, de az 54. percben lecserélték.

Az olasz másodosztály 19. fordulójában a Varese hazai pályán fogadta a Crotone együttesét, és otthon tartotta a három pontot (1-0). Tamás Krisztián nem szerepelt a házigazdák keretében, mert még mindig a cseh Slavia Prahánál tartózkodik próbajátékon.

A német élvonal 17. fordulójában Stieber Zoltán együttese, a Hamburger SV gól nélküli mérkőzést játszott a Schalke 04 otthonában. Honfitársunk a cserepadról nézte végig a találkozót.

Az angol másodosztály (Chamionship) 22. fordulójában a magyar játékosok a sikereknek örülhettek, de a pályán eltöltött perceknek már kevésbé. Király Gábor együttese, a Fulham hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Sheffield Wednesdayt. A Bajner Bálintot is foglalkoztató Ipswich Town rangadót játszott a Middlesbrough együttesével, amelyet 2-0-ra megnyert, ezzel feljött a tabella második helyére. A magyar kapus és a csatár a cserepadról nézte a meccseket, de nem küldték pályára őket. Az újra feltörekvőben lévő Watford a teljes második félidőt emberhátrányban töltötte, mégis elhozta a három pontot (0-1) a Reading otthonából. A vendégeknél Tőzsér Dániel végigjátszotta a bajnokit.

A ciprusi élvonal 14. fordulójában Leandro de Almeida klubja, az Omonia Nicosia hazai pályán 3-0-ra verte a Nea Szalamiszt.

Vida Krisztofer csapata, a holland másodosztályú De Graafschap az Ajax tartalékcsapatához látogatott. Az amszterdami fiatalok gond nélkül, 3-1-re nyertek. A magyar támadó a vendégeknél kezdő volt, de a 69. percben lecserélték.

A török élvonal 14. fordulójában a Galatasaray a Mersin Idman Yurdu együttesét fogadta. A Futács Márkóval a kezdőben felálló vendégek kétszer is vezetést szereztek, de végül Sneijderék fordítani tudtak (3-2). Honfitársunkat a 67. percben cserélték le, de csapata második gólja előtt, ő harcolta ki a tizenegyest.

A görög élvonal 16. fordulójában az Olimpiakosz a Kalloni vendége volt. A címvédő nem kegyelmezett és nagyon simán, 5-0-ra nyert. Megyeri Balázs a cserepadról nézte végig a találkozót.

Olvasói sztorik