Nemzetközi foci

Rangadókkal hangolnak a karácsonyra

A külföldön szereplő honfitársaink csapatai közül az Ipswich, a Mersin és a Genk is nehéz meccset játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Bogdánék a Millwall ellen meccselnek

Az angol másodosztály (Championship) 22. fordulójában a hat meccs óta veretlen, Bogdán Ádámot is soraiban tudó Bolton Wanderers a szintén 23 pontot gyűjtő, huszadik helyezett Millwall vendége lesz.

A holland élvonal 17. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a kiesőhelyen álló Den Haag ellen mérkőzik odahaza.

A kulcscsonttörést szenvedő Filkor Attila klubja, az olasz másodosztályú Avellino a Bolognát fogadja a bajnokság 19. fordulójában.

Szombat – A Galata vendége lesz Futács csapata

Az angol másodosztály 22. fordulójának szombati játéknapján Király Gábor csapata, a Fulham a közvetlen rivális, három ponttal többet gyűjtő Sheffield Wednesdayt fogadja. Rangadó vár Bajner Bálintot is foglalkoztató Ipswich Townra: az egy ponttal többet gyűjtő, második helyezett Middlesbrought látja vendégül. Tőzsér Dániel együttesére sem vár könnyű meccs: a hatodik helyezett Watford a 16. Reading otthonában szerepel.

Vernes Richárd csapata, az ausztrál Central Coast Mariners a listavezető Perth Glory vendége lesz a 11. fordulóban. A házigazda utoljára október végén kapott ki a bajnokságban, odahaza pedig még pontot sem veszített.

A magyar válogatott Leandro de Almeida klubja, a ciprusi Omonia Nicosia a hat meccs óta nyeretlen Nea Szalamiszt fogadja az élvonal 14. fordulójában.

A görög élvonal 16. fordulójában Megyeri Balázs együttese, a címvédő Olimpiakosz a Kalloni vendége lesz.

Vida Krisztofer csapata, a holland másodosztályú De Graafschap az Ajax tartalékcsapatához látogat a bajnokság 19. fordulójában. Mindkét együttes 27 pontot gyűjtött idáig – a Jong Ajax a nyolcadik, a Graafschap a kilencedik a tabellán.

A német élvonal őszi szezonja a 17. fordulóval zárul: Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a Bajnokok Ligája-résztvevő Schalke 04 otthonába látogat. A másodosztályban Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth is idegenben zárja az őszt: a 19. fordulóban a Nürnberg vendége lesz.

Az olasz másodosztály 19. fordulójában Tamás Krisztián együttese, a Varese a szintén kiesőhelyen álló Crotone ellen mérkőzik odahaza. Az AC Milantól kölcsönben szereplő magyar védő biztosan nem lesz ott a találkozón, ugyanis cseh sajtóértesülések szerint továbbra is a Slavia Prahánál tartózkodik próbajátékon.

Pokoli hangulatú meccs vár Futács Márkó csapatára, a Mersin Idman Yurdura a török első osztály 14. fordulójában: az újonc a tabella második helyén álló Galatasaray vendége lesz.

Vasárnap – Az éllovassal találkoznak Kötelesék

Rangadót játszik a belga élvonal huszadik fordulójában Köteles László együttes: a dobogó alsó fokán álló KRC Genk a listavezető FC Bruges vendége lesz. A magyar kapus a legutóbbi fordulóban megsérült, le is kellett cserélni, de a hírek szerint vasárnap már ismét csapata rendelkezésére állhat.

Pintér Ádám csapata, a görög Levadiakosz az éllovas PAOK-ot fogadja az élvonal 16. fordulójában.

A holland első osztály 17. fordulójában Babos Gábor együttese, a tavasszal minden bizonnyal a kiesés ellen harcoló NAC Breda a Feyenoordot fogadja.

A Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim a Hertha BSC vendégeként zárja a német élvonal őszi szezonját a 17. fordulóban.

A portugál másodosztályban szereplő, Balázs Benjamint is foglalkoztató Vítória Guimaraes B a Sporting tartalékcsapatát fogadja a huszadik fordulóban.

Hétfő – Kalmárék a hétfő

Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a forduló előtt 16. helyen álló 1860 Münchent fogadja a német másodosztály 19. fordulójában.

Olvasói sztorik