Nemzetközi foci

Futács gólt lőtt a török kupában

Szerdai gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Futács Márkó a közelmúltban megszerezte első gólját a török bajnokságban, és most a kupában is eredményes volt. Csapata, a Mersin 3-1-re győzött hazai környezetben a Samsunspor ellen a kupasorozat második szakaszában, a C-csoport második fordulójában. A magyar csatár a szünetben állt be csereként, és a 93. percben ő alakította ki a végeredményt.

https://www.youtube.com/watch?v=AGuN6PNQ380

A görög élvonal 14. fordulójában az Atromitosz hazai környezetben fogadta a Levadiakoszt és 1-0-ra nyert. A vendégeknél Pintér Ádám a keretbe sem került be. Megyeri Balázs együttese, az Olimpiakosz hazai pályán 2-0-ra verte a Panionioszt. A címvédőnél a magyar kapus a cserepadról nézte végig a találkozót.

A német másodosztály 18. fordulójában az Aalen fogadta a RB Leipzig gárdáját. A találkozó nem hozott gólt, ami egyik csapatnak sem igazán jó. A vendégeknél Kalmár Zsolt csereként a 88. percben állt be.

Vida Krisztofer csapata, a másodosztályú De Graafschap, az élvonalbeli Twentét fogadta a Holland Kupában. Az esélyesebb vendégek 4-2-re nyertek. Honfitársunk a hazaiaknál kezdőként kapott lehetőséget, és végig a pályán volt.

A Bundesliga 16. fordulójában a Hoffenheim a Bayer Leverkusent fogadta. A vendégek 1-0-ra nyertek, ezzel feljöttek a tabella harmadik helyére. A hazaiaknál Szalai Ádám kezdőként 88 percet töltött a pályán, de ezúttal nem tudott segíteni. Klubja a hetedik helyről várhatja a folytatást.

Olvasói sztorik