Nemzetközi foci

Futács Márkó gólt lőtt Törökországban

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyar teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Ismét kezdő volt a török Mersin csapatában Futács Márkó, aki az élvonal 13. fordulójában gólt lőtt az Erciyesspor elleni, 1-1-re végződő meccsen. A magyar csatár a 35. percben volt eredményes, és végigjátszotta a találkozót. Ez volt a tizedik török bajnoki meccse, és az első gólja. Csapata a tabella ötödik helyén áll.

https://www.youtube.com/watch?v=X3kmxRsJg1U

Gulácsi Péter csapata, a hetven percen keresztül emberhátrányban játszó Red Bull Salzburg hazai pályán 2-1-re elvesztette a Rapid Wien elleni meccset az osztrák élvonal 19. fordulójában. A találkozót végigvédő honfitársunk a 94. percben kapta a második gólt… A címvédő nyolc ponttal vezeti a tabellát Simon Attila együttese, a WAC előtt.

Bőle Lukács román csapata, a bajnokságban kiesőhelyen álló CSMS Iasi hazai pályán 3-0-ra kikapott a Steaua Bucuresti elleni Ligakupa-meccsen, ezzel a negyeddöntőben búcsúzott a sorozattól. A nagy ködben lejátszott találkozót honfitársunknak sérülés miatt ki kellett hagynia.

Balázs Benjámin együttese, a portugál Vitória Guimaraes B 3-2-es vereséget szenvedett a Maritimo B otthonában a másodosztály 19. fordulójában. Honfitársunk kezdő volt, a 81. percben lecserélték.

A magyar válogatott Leandro de Almeída csapata, az Omonia Nicosia 2-1-re kikapott az Anorthoszisz Famaguszta vendégeként a ciprusi első osztály 13. körében.

A német női Bundesliga 13. fordulójában a címvédő Wolfsburg hazai környezetben 3-0-ra győzött a Hoffenheim ellen. A Bajnokok Ligája-győztes házigazdáknál Jakabfi Zsanett a 67. percben, csereként lépett pályára, a vesztes vendégeknél az év legjobb magyar női játékosának megválasztott Zeller Dóra kezdő volt, és a 78. percben lecserélték. A klub honlapjának beszámolójaszerint a farkaslányok sorozatban a hetedik meccsükön nem kaptak gólt a bajnokságban, amivel 13 éves csúcsot döntöttek meg.

A német válogatott Marozsán Dzsenifer együttese, az 1. FFC Frankfurt 4-0-ra nyert a Duisburg otthonában. A magyar középpályás két gólpasszt adott.

Szombaton beszámoltunk róla, hogy Köteles László együttese, a belga KRC Genk hazai pályán 3-0-ra győzött a Kortrijk ellen a bajnokság 19. fordulójában. Az alábbi videóban látható, hogy a vendégeket egy teljesen szabályos góltól fosztott meg a bíró, aki szögletet ítélt az akció végén, pedig a labda már a kapuba került, és tisztán látható, hogy előtt nem hagyta el a játékteret, sőt még a vonal közelében sem volt.

Olvasói sztorik