Nemzetközi foci

Magyarok csapatai találkoznak

A német, az angol, a görög és a holland bajnokságban is honfitársaink klubjai meccselnek egymással.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Kalmár és Korcsmár egymás ellen

Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap a harmadik helyen álló FC Eindhoven otthonában szerepel a holland másodosztály 18. fordulójában.

A német első osztály 15. fordulójában Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a közvetlen rivális, egy ponttal többet gyűjtő Eintracht Frankfurtot fogadja. A hetedik helyen álló vendégek zsinórban három meccsüket nyerték meg. A másodosztály 17. fordulójában magyar csata következik: Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Greuther Fürth otthonába látogat.

Szombat – Angliában is magyar érdekeltségű csata lesz

Az angol másodosztály 21. fordulójában Bajner Bálint együttese, a második helyezett Ipswich Town a Bogdán Ádámot is soraiban tudó Bolton Wanderers vendége lesz. A gyengén rajtoló Bolton jó passzban van: legutóbbi öt meccsén nem kapott ki, igaz a vendégcsapat még ennél is jobb formát mutat, a legutóbbi hét fordulóban ugyanis csak négy pontot veszített. Király Gábor együttese, a Fulham a Leeds Unitedhez látogat, míg Tőzsér Dániel csapata, a Watford a Wigant fogadja.

Az ausztrál élvonal 11. fordulójában Vernes Richárd együttese, a kilenc meccse nyeretlen Central Coast Mariners a Wellington Phoenix otthonában lép pályára.

Az osztrák bajnokság utolsó őszi, azaz 19. fordulójában Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC az Admira Wacker ellen mérkőzik idegenben.

Köteles László együttese, a KRC Genk a második helyezett, zsinórban öt győzelemmel álló Kortrijket látja vendégül a belga bajnokság 19. fordulójában.

A görög első osztályban is magyar csatáról számolhatnánk be, de Pintér Ádám (Levadiakosz) jelenleg sérülése után lábadozik, míg Megyeri Balázst második számú kapusként alkalmazza a címvédő Olimpiakosz, így várhatóan egyikük sem lép pályára a 14. fordulóban rendezett Levadiakosz–Olimpiakosz mérkőzésen.

A holland első osztályban szintén magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek: Babos Gábor klubja, a NAC Breda Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapatát, a Heerenveent látja vendégül a 16. fordulóban.

Guzmics Richárd és Lovrencsics Gergő is ezen a hétvégén kezdi meg téli pihenőjét: előbbi csapata, a Wisla Kraków az utolsó előtti Ruch Chorzow otthonában zárja az őszt, míg Lovrencsics és a Lech Poznan a Lechia Gdanskot fogadja a lengyel élvonal 19. fordulójában – a válogatott szélső valószínűleg kihagyja a meccset, ahogy a múlt vasárnapit is, mert a szombati edzésen egyik játékostársa nagyjából egy méterről állcsúcson rúgta a labdával. Mentőt kellet hívni, kórházba vitték, ahol megállapították, hogy enyhe agyrázkódása van. Már jól van, de elmondása szerint a történtekre nem emlékszik.

Stieber Zoltán együttese, a német Hamburger SV a Freiburggal játszik idegenben az élvonal 15. fordulójában. A HSV 15 pontjával a 13. helyről várja a találkozót, míg a házigazda a kiesést jelentő 16. helyen tanyázik 13 ponttal.

Az olasz másodosztály 18. fordulójában Filkor Attila csapata, az Avellino a Pescara vendége lesz. A korábban mellőzött Filkor egészen biztosan kihagyja a meccset, a csütörtöki edzésen ugyanis eltört a kulcscsontja.

A Román Kupa negyeddöntőjében Kovács Zoltán csapata is érdekelt: a Dinamo Bucuresti az Univesitatea Cluj ellen meccsel odahaza. A párharc egy találkozón dől el.

Vasárnap – Rangadóval zár Gulácsi csapata

Az osztrák címvédő Red Bull Salzburg a Rapid Wien elleni rangadóval zárja az őszt – várhatóan Gulácsi Péterrel a kapuban. Az már biztos, hogy a Salzburg az élen telel; pillanatnyilag nyolc pont az előnye a Wolfsbergerrel szemben.

A ciprusi élvonal 13. fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia a három ponttal kevesebbet gyűjtő Anorthoszisz Famaguszta ellen mérkőzik.

Balázs Benjamin csapata, a portugál másodosztályú Vítória Guimaraes B a Marítimo tartalékcsapatához látogat – utóbbi együttes a kiesést jelentő 23. pozícióból várja a 19. fordulót.

A Román Kupa legjobb nyolc csapata között vasárnap bizonyíthat Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi. A jászvásáriak a bajnokságban csak a 16. helyet foglalják el, míg a soros ellenfél Steaua Bucuresti az élről várja a folytatást. A két csapat a legutóbbi hétvégén az élvonalban találkozott egymással, akkor a Steaua hazai pályán egy 95. percben szerzett góllal tudott nyerni. Az Iasi most hazai környezetben vághat vissza.

Futács Márkó együttese, a török Mersin Idman Yurdu az Erciyessport fogadja az első osztály 13. fordulójában.

Hétfő – Tamás Krisztiánék is pályán

Hétfőre egyetlen légiós-meccs marad: Tamás Krisztián együttese, az olasz második vonalban huszadik helyen álló Varese a sereghajtó (22.) Latina vendége lesz a 18. fordulóban.

Olvasói sztorik