Nemzetközi foci

Köteles László büntetőt védett

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményét foglaltuk össze.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzésekről olvashatnak.

A belga élvonal 18. fordulójában Köteles László csapata, a KRC Genk gól nélküli meccset játszott a Gent otthonában. A magyar kapus végigvédte a meccset, az első félidőben tizenegyest védett, a kilencvenedik percben pedig sárga lapot kapott.

Az orosz első osztályban az ősz utolsó fordulóját rendezték. A 17. körben Dzsudzsák Balázs kiváló játékkal rukkolt elő: két gólpasszt adott és gólt szerzett a Dinamo Moszkva színeiben. A csapat első találatánál Kevin Kuranyi váltotta gólra a magyar szélső passzát, majd a 67. percben Dzsudzsák maga volt a befejező – ezzel már 3-0-ra vezetett a Moszkva. A végén még kétszer betalált a hazai csapat – a negyedik gólnál újfent Dzsudzsák volt az előkészítő –, így 5-0-s sikerrel zárta a 2014-es évet. A Dinamo ezzel a győzelemmel a harmadik helyen telel.

Kalmár Zsolt csapata, a német másodosztályú RB Leipzig hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a listavezető Ingolstadtól. A magyar középpályás a kispadról nézte végig a 16. fordulóban rendezett találkozót. A lipcsei csapat a nyolcadik helyről várja a folytatást.

A holland élvonal 15. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen 1-1-re végzett a Groningen otthonában. A magyar játékosok közül Otigba végigjátszotta a meccset – egy sárga lapot is begyűjtött –, míg Vargát nem nevezték a keretbe. A Heerenveen nyolc bajnoki óta nem tudott nyerni az élvonalban, és pillanatnyilag a 11. helyen áll.

A Hamburger SV hazai pályán 2-1-re győzött az 1. FSV Mainz ellen a német első osztály 14. fordulójában. A Stieber Zoltánt végig a kispadon ültető csapat fellépett a 13. helyre a bajnokságban.

A svájci élvonal 18. fordulójában az FC Sion a St. Gallen otthonában kapott ki 2-0-ra. Vanczák Vilmost nem nevezték a vendégek keretébe, akik ezzel a vereséggel az utolsó előtti, kilencedik helyről várják a tavaszi folytatást.

Pintér Ádámot sem nevezték a görög Levadiakosz keretébe. Csapata a krétai OFI otthonában nyert 2-0-ra, így megelőzte közvetlen riválisát, és előrelépett a 12. helyre az első osztály 13. fordulójában.

Simon Attila is csak a kispadról követte csapata, a Wolfsberger AC bajnokiját. A Rapid Wien elleni hazai találkozó 1-1-re végződött, így 18 fordulót követően harminc megszerzett ponttal az osztrák élvonal második helyén áll a WAC. A bajnokságot Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg vezeti 38 ponttal.

Az utolsó pillanatban kapott ki a CSMS Iasi a román listavezető Steaua Bucuresti otthonában. Bőle Lukács csapata a 95. percben kapott góllal maradt alul; a magyar középpályás kezdőként a 87. percig volt a pályán, majd lecserélték. A jászvásáriak így maradtak a 16. helyen.

Hazai pályán szenvedett vereséget a Guzmics Richárddal felálló Wisla Kraków a lengyel élvonal 18. fordulójában. A magyar védőt végig a soraiban tudó együttes 1-0-s vezetéssel fordult a második félidőre a Lovrencsics Gergőt nélkülöző Lech Poznan elleni derbin. A második játékrészben azonban előbb egyenlítettek a vendégek, majd Guerrier kiállítása után emberelőnyben újabb gólt szereztek, így 2-1-re megnyerték a találkozót. A sárga lapot kapó Guzmics csapata ezzel visszacsúszott a negyedik helyre, míg Lovrencsicsék a dobogó alsó fokáról várják a folytatást.

Bajner Bálint egy legendával

Az angol másodosztályban szereplő Ipswich Town magyar támadója, Bajner Bálint a minap a legendás angol játékossal, David Beckhammel készített közös fotót, amelyet Instagram-oldalán tett közzé.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Olvasói sztorik