Nemzetközi foci

Király Gábor ezúttal nem kapott gól

Szombati légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az ausztrál élvonal tizedik fordulójában Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners 1-1-et játszott a Weelington Phoenix otthonában. A magyar fiatal kezdő volt, a 73. percben sárga lapot kapott, a 82. percben pedig lecserélték.

A Guzmics Richárddal a kezdőben felálló Wisla Kraków szoros sikert aratott a Ruch Chorzów otthonában. A lengyel bajnokság őszi utolsó (19.) fordulójában 2-1-re nyert a magyar védő csapata, így a negyedik helyen áll a bajnokságban. Lovrenics Gergő együttese, a Lech Poznan 1-0-ra nyert a Lechia Gdansk ellen, így fellépett a dobogóra. Lovrencsics nem kapott helyet a poznani keretben.

A német első osztály 15. fordulójában Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV 0-0t játszott a Freiburg otthonában. A hazaiak büntetőt hibáztak a találkozó elején; Stieber időhúzó csere volt, a 92. percben állt be. A Hamburg maradt a tabella 14. helyén.

Szintén gól nélküli döntetlenre végzett a Pescara otthonában a kulcscsonttörése miatt keretbe sem kerülő Filkor Attila csapata, az Avellino az olasz másodosztály 18. fordulójában. A magyar középpályásától januárban várhatóan elköszönő együttes a nyolcadik helyen áll.

Az angol másodosztály 21. fordulójában a Bolton Wanderers kapusa, Bogdán Ádám a kispadról nézte csapata hazai mérkőzését az Ipswich Town ellen. A gól nélküli találkozóra Bajner Bálintot ezúttal a keretbe sem nevezte az ellenfél. Király Gábor kapott gól nélkül hozta le a meccset a Leeds United otthonában – csapata, a Fulham 1-0-ra nyert. A Tőzsér Dánielt szintén végig a soraiban tudó Watford is nyert: hazai pályán 2-1-re verte a Wigant. Sikerével a Watford a hetedik helyen áll, Bajner együttese a negyedik, Királyék felléptek a 14. helyre, míg a Bolton a 18. pozícióból várja a folytatást.

Köteles Lászlóval a kapuban kezdett a KRC Genk a belga bajnokság 19. fordulójában. A csapat 3-0-s sikerrel zárta a Kortrijk elleni hazai bajnokit. A magyar kapusnak sajnos idő előtt ért véget a találkozó: a szünetben sérülés miatt kellett lecserélni. A Genk pillanatnyilag második a tabellán.

Idegenben szenvedett 2-1-es vereséget Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC az osztrák bajnokság 19. fordulójában. A magyar támadót nélkülöző együttes az Admira Wackertől kapott ki, így maradt a nyolcpontos hátránya a második helyen a listavezető Red Bull Salzburg mögött.

Pintér Ádám sérülés után lábadozik, így csak a pályán kívülről követhette csapata, a görög Levadiakosz 2-1-es vereséggel végződő bajnokiját az élvonal 14. fordulójában. A csapat a Megyeri Balázst a kispadon tudó, címvédő Olimpiakosszal mérkőzött odahaza; a találkozó győztes gólját a 92. percben szerezték a vendégek. Az Olimpiakosz a második, a Levadiakosz a 13. helyről várja a következő fordulót.

A holland bajnokság 16. fordulójában Otigba Kenneth végig a pályán volt a NAC Breda otthonában 2-0-s sikert arató Heerenveenben. A magyar utánpótlás-válogatott védő egy gólpasszt is adott. Varga Szabolcsot nem nevezték a vendégek keretébe, míg Babos Gábor a Breda-kispadon kapott helyet.

Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti tizenegyespárbajban jutott tovább a román Ligakupa elődöntőjébe az Universitatea Cluj ellen.

Olvasói sztorik