Nemzetközi foci

Nincs pihenő a Bundesligában

A karácsonyi szünet előtt szerda-szombat ritmusban játszanak Szalai Ádámék.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Német meccsekkel kezdődik

A német Bundesligában az őszi szezon utolsó előtti fordulóját rendezik: a 16. forduló keddi játéknapján a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV a sereghajtó, három ponttal kevesebbet gyűjtő VfB Stuttgartot fogadja. A másodosztályban a 18. forduló következik: Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth odahaza meccsel a szintén 21 pontos VfL Bochummal.

Szerda – Bajnokik és kupameccsek

A görög élvonalban a 15. fordulót játsszák a csapatok: a címvédő, Európa Ligában is érdekelt Olimpiakosz a mezőny utolsó felében tanyázó Panionioszt fogadja. Megyeri Balázs klubja a második helyen áll a bajnokságban, négy ponttal lemaradva a PAOK mögött. A sérülése után visszatérésre készülő Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz a három meccse nyeretlen Atromitosz vendége lesz.

A Holland Kupában egy másodosztályú csapatért szoríthatunk: a Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap az élvonalban hatodik helyen álló Twentét látja vendégül. A legjobb nyolc közé jutás egy meccsen dől el.

A német élvonal 16. fordulójában az előző fordulóban remeklő Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Bajnokok Ligája-szereplő Bayer Leverkusen ellen mérkőzik hazai pályán. A házigazdák 23, a Bayer 24 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban. A másodosztály 18. fordulójában Kalmár Zsolt együttese, a hatodik helyezett RB Leipzig a kiesőhelyektől egyetlen pontra lévő Aalen otthonába látogat.

Futács Márkó gólt szerzett az elmúlt hétvégén a török bajnokságban – szerdán a kupa-csoportkör második fordulójában a Samsunspor elleni hazai találkozón bizonyíthat a Mersin Idman Yurdu magyar támadója.

Csütörtök – Levezetésnek Holland Kupa

A Holland Kupa negyeddöntőjéért száll harcba Babos Gábor csapata, a NAC Breda: az élvonalbeli együttes a szintén első osztályú Excelsiorhoz látogat.

Olvasói sztorik