Nemzetközi foci

Közepes évet zárt a válogatott

Meccseinek kevesebb mint felét nyerte meg a csapat, de ehhez nagyon kellett Dárdai sikeres hajrája is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kilenc hivatalos mérkőzést játszott a magyar válogatott 2014-ben. Az idényt Pintér Attilával kezdte meg a csapat, de az első tétmeccs után – az északírek elleni hazai vereséget követően – menesztették. A hajrára Dárdai Pál ugrott be, akivel három tétmeccsén hét pontot gyűjtött a válogatott, míg az oroszok elleni barátságos összecsapáson 2-1-es vereséggel zárta az évet.

Ötven százalékos mérleg

Az idei szezonban összesen kilenc meccset játszott a csapat: a négy tétmérkőzésen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a mérleg, míg a felkészülési találkozókon két győzelem és egy döntetlen mellett két vereség csúszott be. A megszerezhető pontok 51 százalékát – ha a barátságos meccseket is nézzük – gyűjtötte össze a csapat, ez közepes teljesítménynek mondható az elmúlt tíz évet nézve: 2013-ban és 2010-ben 48 százalékos produkcióra volt képes, míg például 2005-ben csak a pontok alig egyharmada (30 százalék) lett meg. Jobb évet is zártunk már a mostaninál: 2008-ban 53, 2012-ben 55 százalékos teljesítményre volt képes az akkori csapat, míg 2011-ben 66 százalékos mutatóval fejezte be a szezont – utóbbi számít az elmúlt évtized legjobb szereplésének.

45 játékos lépett pályára

Szintén kilenc-kilenc meccset játszott az elmúlt két évben a válogatott, és 2010-ben, valamint 2009-ben is ennyi hivatalos mérkőzéssel zárta az évet. Az elmúlt időszakban a legtöbb mérkőzést 2004-ben játszotta: akkor 15-ször lépett pályára – nyolc győzelemmel és hét döntetlennel zárt. Lőtt gólok tekintetében – a sok meccsből adódik – is a 2004-es év lett a legtermékenyebb, 23-szor rezgett az ellenfél hálója, de a leghatékonyabb a 2011-es csapatunk volt: akkor a 11 meccsen 23 magyar gól esett, ami több mint kétgólos átlagnak felel meg. A mostani szezonban 12 találatot jegyezhettünk fel, ami 1.3 gólos meccsenkénti mutatót jelent.

Összesen 45 játékos lépett pályára a találkozókon, viszonylag sok labdarúgót próbált ki a szakvezetés – főleg a Pintér-érában. Ennél több játékost csak a 2004-es, illetve 2005-ös Lothar Matthäus-féle együttes szerepeltetett: előbbiben 59, utóbbiban 53 labdarúgó lépett pályára legalább egyszer.

Olvasói sztorik