NB I

Néha csak ámult és bámult a válogatott újonca

Simon Ádám az egészséges drukk után csak a focira koncentrált az oroszok elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott kedden este 2-1-re kikapott Oroszországtól a ferencvárosi stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. Bár a mieink játéka felejthető volt, a nemzeti csapatban most bemutatkozó, a szünet után beálló Simon Ádám bizonyára soha nem felejti el ezt a napot, hiszen pályafutása újabb fontos állomáshoz érkezett.

A Videoton középpályása a meccs után a Rangadó.hu érdeklődésére az oroszokról, Dárdai Pálról, saját karrierjéről, és a vasárnapi Videoton–Ferencváros rangadóról is beszélt.

– Hogy látta a mérkőzést abban az időszakban, amikor még kívülről nézte, illetve azután, hogy beállt?
– Belülről mindig nehezebb, kívülről pedig mindig könnyebbnek tűnik, de amit vártam, azt kaptam az oroszoktól, rendkívül egységes, erős csapat. Nagyon örülök neki, hogy bemutatkoztam, sajnos vereséggel, vegyes érzéseim vannak, de a bemutatkozásomnak tudok örülni – kezdte Simon Ádám.

– Mennyire volt lámpalázas, mennyire izgult a debütálás előtt?
– Így képzeltem. Szerintem mindenkiben van egy egészséges drukk az elején, de aztán pályára lép, és néhány perc után ez elmúlik. Remélem, nekem is sikerült, és csak a focira koncentráltam, nem gondolkoztam azon, hogy ez az első meccsem, ennyi ember előtt, ilyen stadionban, ilyen ellenfél. A válogatott óriási dolog, életcélom volt, hogy bekerüljek, és most szerencsére sikerült. Még egyszer mondom, ennek nagyon örülök.

– Lesz egy kis ünneplés, akár a fehérvári öltözőben, akár családi körben?
– Majd lesz ünneplés, de most nem szabad ezen merengeni, mert vasárnap a Fradi ellen játszunk, ami nagy rangadó Magyarországon. Most arra készülök, és majd utána tudunk ünnepelni az édesapámékkal.

– Milyen volt az elmúlt néhány nap a válogatottal? Milyen edző Dárdai Pál? Milyenek az edzései, a taktikai felkészítései?
– Abszolút profi! Nagyon örülök, hogy vele dolgozhattam, mert nagyon jó edzőt és nagyon jó embert ismertem meg benne. Nem túl sokat, csak egy évet töltöttem eddig külföldön, de ennyi idő alatt is tapasztaltam, milyen kint, és tényleg külföldi módszert, külföldi filozófiát hozott be. Minden profi volt, és nagyon jó játékosokkal voltam egy csapatban, aminek nagyon örülök. Néha csak ámultam-bámultam, hogy miket látok, és tényleg nagyon jól éreztem magamat ebben a néhány napban.

– A Haladásból nyáron a Videotonba igazolt, a tabella élén állnak, és a válogatottban is bemutatkozhatott. Mondhatni, hogy ez ismét felívelő tendencia a karrierjében?
– Így van, felfelé ívelek, de nem szabad ettől nagyon elszállni, azt szokták mondani, hogy a földön kell maradni. Ezt így is gondolom. Mindig, minden edzésen oda kell figyelni, nem szabad lazábbra venni. Úgy gondolom, nyilván lesz gödör is, mert az is hozzátartozik a futballhoz, a karrierhez. Azt kéne minél tovább kitolni, hogy az ne jöjjön el. Ez most jó, és minden szép, tényleg, de ezt meg is kell tartani, és az a nehéz.

– Vasárnap lesz a Ferencváros elleni rangadó, tehát lesz ideje visszarázódni a Videotonba. Milyen gondolatokkal, milyen érzésekkel várja azt a meccset?
– Nagyon nehéz mérkőzés lesz, amit meg kell nyernünk hazai pályán. Szerdán visszamegyek, este edzésünk lesz, és onnantól kezdve csak azt csinálom, amit az edzőm mond, és ha úgy gondolja, hogy játszhatok, akkor száz százalékot nyújtok. Ezt is szokták mondani, és nem közhely, hogy a következő meccsre kell koncentrálni.

Olvasói sztorik