Nemzetközi foci

Dárdai Pál vereséggel búcsúzott

A magyar válogatott 2-1-re kikapott Oroszországtól a ferencvárosi stadionban rendezett találkozón.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Oroszország 1-2 (0-0)
Groupama Aréna, 3000 néző. Játékvezető: Cakir (török)
Magyarország: Dibusz – Fiola (Poór, 57.), Juhász R., Kádár, Forró – Lovrencsics G. (Stieber Z., a szünetben), Kalmár (Simon Á., a szünetben), Tőzsér, Kovács I. (Nikolics, a szünetben), Dzsudzsák (Gyurcsó, 66.) – Szalai (Priskin, a szünetben). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Oroszország: Lodigin – Makejev, Berezuckij (Ignasevics, a szünetben), Granat (Szemjonov, 71.), Scsennyikov – Glusakov (Ozdojev, 77.), Sirokov (Kokorin, a szünetben) – Szamedov, Dzagojev, Kanunnyikov (Cserisev, a szünetben) – Dzjuba (Kerzsakov, 64.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerző: Nikolics (87.), illetve Ignasevics (49.), Kerzsakov (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott kedden este, a ferencvárosi stadionban játszotta idei utolsó mérkőzését. Az Oroszország elleni barátságos meccsről folyamatosan frissülő, helyszíni tudósításban számoltunk be.

A tiszteletkör nem maradt el, a válogatott játékosai valamint Dárdai Pál megköszönte a nézők biztatását.

A legvégén tizenegyest reklamáltak a magyar szurkolók, de a török bíró most is nagyvonalú volt, és nem adta meg. A mérkőzés véget ért, Dárdai Pál 2-1-es vereséggel búcsúzott a válogatott kispadjától.

A mérkőzés után a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Honvéd és a Zalaegerszeg korábbi edzője értékeli a látottakat.

A mieink támadnak az egyenlítésért, de Juhász fejese mellé ment, sajnos nem találta el jól a labdát.

Juhász Roland már megint centert játszik.

87. perc: Nikolics lesgyanú helyzetből indulva szép góllal szépített (1-2).

A változatosság kedvéért megint esik az eső. És az színvonal is. Bár az eddig sem volt valami magas…

80. perc: egy újabb lendületes orosz támadás végén Kerzsakov lőtt magabiztosan a hálóba (0-2).

79. perc: Kerzsakov szabadrúgása gyönyörűen csavarodott, végül a keresztléc és a kapufa találkozásáról pattant ki.

Európa-bajnoki selejtezőbeli csoporttársaink közül Görögország 2-0-ra kikapott Szerbiától, Románia 2-0-ra győzött Dánia ellen, Finnország pedig 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákiában.

Megint cserélt Fabio Capello: Granat le, Szemjonov be. A lelátón egyre hidegebb van, de az eső megint elállt. Az eső változatosabb ma este, mint a játék…

Újabb orosz helyzeteket úszott meg válogatottunk, amely hátrányban már aktívabb előrefelé, de ez sajnos nem társul pontossággal.

Az eső továbbra is esik. Dibusz Dénesnek kellett vetődve védenie egy orosz próbálkozást.

66. perc: Dzsudzsák Balázs lement, Gyurcsó Ádám érkezett helyette, a csapatkapitány pedig Juhász Roland lett.

64. perc: Dzjuba helyett Kerzsakov érkezett az orosz csapatba.

62. perc: Cserisev erős, lapos beadása középen mindenki előtt elsuhant.

57. perc: úgy tűnik, Fiola Attila megsérült, ezért Poór Patrik érkezett helyette. Ezután Tőzsér Dániel lőtt fölé egy szabadrúgást.

54. perc: előbb Tőzsér távoli, jól helyezett lövését védte szögletre az orosz kapus, majd a beívelés után Priskin lőtt közvetlen közelről a kapu mellé/fölé.

52. perc: Dzsudzsák került ígéretes helyzetbe, de lövése a kapu mellé ment.

49. perc: az oroszok szögletét Ignasevics fejelte a hálóba (0-1). Dárdai Pál csapata legutóbb Bukarestben kapott gólt.

Elkezdődött a második félidő.

Kalmár, Lovrencsics, Szalai és Kovács István jött le. Az oroszoknál Ignasevics, Cserisev és Kokorin állt be.

Priskin, Nikolics, Simon Ádám és Stieber Zoltán fog beállni csereként. Ahogy Dárdai hétfőn elmondta, játékrendszert is vált a második félidőre a válogatott.

Hét kukásmellényes pályamunkás járkál körben a gyepszőnyegen, és szorgos lábmunkával próbálja eltüntetni a vakondtúrásokat.

Már megint esik az eső.

Nem volt túl sok veszélyes lehetősége a magyar válogatottnak (a tizenhatos előterében elfogyott a tudomány), az oroszoknak annál inkább, úgyhogy a mieink számára hízelgő a gól nélküli állás.

Vége az első félidőnek, 0-0.

41. perc: egy orosz szöglet után Dzjuba közeli kísérletét blokkolták a mieink, de közben már lest is intett az asszisztens.

38. perc: Fiola labdaeladása után Dzjuba díszkísérettel, tehát tulajdonképpen szabadon sprintelhetett a kapu felé, de végül szorongatott helyzetbe került, és a lövését Dibusz nagy bravúrral védte.

32. perc: Kádár hazaadása után Dibusz kézbe vette a labdát, az oroszok reklamáltak, de a bíró nem fújt.

30. perc: Dzsudzsák ígéretesnek tűnő beívelését Lodigin lehúzta.

29. perc: nagyon rákapcsoltak az oroszok, Dzagojev lőhetett volna gólt, de Fiola a kapu közelében szabályosan szerelni tudta.

Az új Fradi-stadionban nem csak a sajtóhelyek egy része fapados, de a gyepszőnyeg állapota is kiábrándító.

Máris elállt az eső. Az oroszok szöglete után nem alakult ki komoly veszély a magyar kapu előtt.

Elkezdett esni az eső.

Számos NB I-es edző és klubvezető a helyszínen tekinti meg a meccset, de itt van Nagy László világválogatott kézilabdázó is.

20. perc: az oroszok lépnek fel támadóbban, de a befejezéseknél szerencsére pontatlanok.

16. perc: két helyzete volt egymásután Oroszországnak, de mindkettőt sikerült gól nélkül megúszniuk a mieinknek. Mindkétszer Kanunnyikov veszélyeztetett.

11. perc: már az első magyar kísérlet is megvolt: Kalmár Zsolt távoli lövését a kapusa oldalra ütötte, majd Lovrencsics lőtt ballal a jobb kapufa mellé.

9. perc: eddig egyenlő erők küzdelmét láthattuk, egy halvány árnyalattal talán az oroszok tűnnek veszélyesebbnek, a mieinknek még nem volt helyzetük, kapura lövésük, és leginkább a mezőnyben pattog a labda.

4. perc: a szurkolótábor tagja Dárdai Pált éltetik. Bízzunk benne, hogy ez meghatja a szövetségi kapitányt, és megváltoztatja döntését.

2. perc: Dibusz Dénesnek először Makejev kísérletét kellett hárítania.

20.30: nagyon kevesen vannak a lelátókon, nagyjából háromezer ember kíváncsi a helyszínen a mai meccsre; a szurkolótábor csupán ötvenfős.

20.20: hamarosan érkeznek a csapatok, és jönnek a himnuszok.

20.00: az orosz válogatott is megkezdte a bemelegítést. Fabio Capellónak valószínűleg annyira hiányzik ez a meccs, mint hátára a púp, mégis kedélyesen fotózkodott egy rajongó fényképésszel a pálya szélén.

19.52: a ferencvárosi stadionban egyelőre megközelítőleg sincs olyan hangulat, mint pénteken: negyven perccel a kezdés előtt körülbelül háromszáz ember lézeng a lelátókon.

19.50: a magyar válogatott pénteki kezdőcsapatából hatan maradtak a mostani csapatban, az oroszok szombati, ausztriai kezdőjéből csak hárman lesznek ott most is az első sípszónál. A mieink jöttek ki előbb a bemelegítéshez.

19.45: rossz hír érkezett a barátságos meccs előtt: Dárdai Pál a Hertha BSC honlapján bejelentette, hogy biztosan nem marad magyar kapitány, visszatér Berlinbe.

19.00: nyilvánosságra hozták a magyar válogatott kezdőcsapatát, amelyben valóban megtaláljuk az említett Dibusz és Forró nevét, és Gera ezúttal tényleg nincs ott, de a finnverő legénység tagjai közül többen lehetőséget kapnak most is.

Korábban írtuk:

A kezdőcsapat egyik tagja biztosan a Fradi kapusa, Dibusz Dénes lesz, a másik pedig az Újpest védője, Forró Gyula. Az is biztos, hogy Gera Zoltán nem kezd, és a Finnország elleni meccshez képest Varga József sem játszik, hiszen sérült.

Nem kizárt, hogy ez a meccs jelenti majd az oroszok kapitánya, Fabio Capello búcsúját. Az olasz edző hónapok óta nem kapott fizetést. Erről is beszélthétfő esti sajtótájékoztatóján.

Papíron ötször jobban az oroszok, mint a magyarok. Hogy miért? Részben azért, mert ők ott voltak az idei, brazíliai világbajnokságon, részben pedig azért, amit ide kattintva olvashatnak!

A finnek elleni meccsről, Dárdai Pálról és az oroszok elleni találkozóról is beszéltDzsudzsák Balázs, Gera Zoltán és Juhász Roland.

Hétfőn megszólalt a csodakapitányunk, aki érintette a távozás vagy maradás kérdéskörét és az oroszok elleni taktikáról is beszélt.

Berlinben arról beszélnek, hogy Dárdai biztosan nem marad a magyar válogatott élén. Reméljük, nem lesz igazuk!

Összeállításunkból kiderül: a magyar csapat az elmúlt húsz évben 11 szezonzárót nyert meg, nyolcat viszont elbukott.

Még mindig nem lehet biztosan tudni, hogy marad-e a csapat élén Dárdai Pál, vagy ez, az oroszok elleni lesz az utolsó meccse a válogatott élén. Hogy mitől szerepelnek ilyen jól az irányításával, arra mi is kerestük a választ.

Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám és a többiek megadták a módját az ünneplésnek, a kikapcsolódásnak hétvégén.

A mieink 1-0-ra nyertekFinnország ellen, a múlt pénteki Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel teljesítették Dárdai Pál maximumtervét, hiszen kinevezése után 5-7 pont megszerzéséről beszélt.

Olvasói sztorik