Nemzetközi foci

Finn ételmérgezés Budapesten

A vereség és a lopás mellett betegség is sújtja a finn válogatott tagjait a magyarországi meccs után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagyon csalódottak a finnek, hiszen péntek este 1-0-ra kikaptak a magyar válogatottól Európa-bajnoki selejtezőn, ráadásul 1997 és 2010 után ismét a meccs végén kapták a sorsdöntő gólt a mieink ellen. Ha ez nem lenne elég, csapatuk legismertebb játékosa, Roman Eremenko táblagépét és táskáját – amiben benne volt a pénztárcája és az orosz útlevele – a Kempinski Hotel egyik szobájából ellopták.

És még mindig nincs vége a finnek megpróbáltatásainak, hiszen a kedd esti, szlovákiai barátságos mérkőzés előtt kiderült, hogy csapatukból többen is ételmérgezést kaptak Budapesten. A volby.webnoviny.sk cikke szerint Kari Arkivuo, Sebastian Sorsa, Veli Lampi, Sakari Mattila és Teemu Tainio küszködik hányással járó gyomorproblémákkal. Jari-Pekka Keurulainen is elkapta, de nála enyhébb lefolyású a betegség.

Juhani Ojala térdsérüléssel bajlódik, ezért ő sem játszhat. Arkivuo azt nyilatkozta, hogy már jobban van, de nagyon gyengének érzi magát, ha hétfőn lett volna a szlovákok elleni meccs, biztosan nem tudott volna pályára lépni.

A közelmúlt rossz eredményei miatt a finn sajtó már temeti a válogatottat, és úgy vélekednek, hogy Mixu Paatelainen szövetségi kapitány napjai meg vannak számlálva a csapat élén. Azt beszélik, hogy két korábbi kiváló játékos, Jari Litmanen és Sami Hyypiä közül kerül ki az utódja.

A szövetség elnöke, Pertti Alaya azonban a magyarországi vereség után is azt mondta: kizárt, hogy edzőt váltsanak, tagadta, hogy válságértekezletre került volna sor, és leszögezte, hogy Paatelainen és a játékosok felé is teljes a bizalmuk.

Olvasói sztorik