Nemzetközi foci

Gruborovics a finneknek drukkolt

Elképzelhető, hogy az ötéves kora óta Finnországban élő középpályás elhagyja az Inter Turkut.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Inter Turku finn-magyar kettős állampolgárságú játékosa, Gruborovics Tamás a topspot.fi oldalon elmondta, hogy nagyon sokat beszélgetett a barátaival a pénteki Európa-bajnoki selejtező előtt, hiszen a magyar-finn párharc mindig érdekes számára, de az eredménytől függetlenül sosem tud igazán örülni. Korábban mindig a magyaroknak szurkolt, mostanában viszont már a finnekért szorít, mert ott vannak a barátai, az ismerősei, míg a magyarokat csak névről ismeri, bár olyan mezben játszanak, amelyet imád. Mindez talán nem meglepő, hiszen ötéves kora óta Finnországban él.

– Valószínűleg az édesapámnál is ugyanaz a helyzet, mint nálam, de azt hiszem, ő inkább arra összpontosított, hogy milyen rossz a két csapat, és szomorú, mert tényleg az. Szoros mérkőzés volt, a finnek igyekeztek tartani a labdát, a magyaroknak pedig gyors szélsőik vannak. Főleg Dzsudzsák bizonytalanította el a védelmet a bal oldalon az ellentámadások során. Alakulhatott volna máshogy is, de a magyarok a legvalószínűtlenebb helyzetükből szereztek gólt: a beadás után már csak egy magyar játékos volt a tizenhatoson belül, és nem is valami magas ember, meg hat finn… A magyarok legjobbja Dzsudzsák Balázs volt, pontosan egy ilyen játékos hiányzik a finnek közül, aki a remek beadásaival és cseleivel mindig nagyon veszélyes.

Finnországban a közelmúltban már véget ért a bajnoki szezon. Gruborovics az elmúlt két idényét hullámvasútként jellemezte. Idén már nem játszott olyan sok különböző pozícióban, mint az első évadban az Inter Turkunál, ami azért jó számára, mert csak egy poszton, támadó középpályásként tud igazán jól teljesíteni. Ennek ellenére néha középhátvédként, néha belső középpályásként számított rá az edzője, egyértelműen inkább védekezőbb szerepkörben, mint bármelyik előző szezonban. Ez azért is nehéz számára, mert az emberek mindig gólt várnak tőle, és ez alapján ítélik meg a teljesítményét.

– Az összjátékban többet vettem részt, mint korábban, de hiányzott az izgalom, ami akkor jön, amikor a kapu közelébe kerülök, és esélyem kínálkozik a gólszerzésre. A szikra és a képesség még mindig megvan bennem, de most szükségem van megfelelő típusú képzésre. Ezért úgy döntöttem, hogy adok egy kis időt magamnak, hogy a sebességem és a ritmusváltozásaim fejlődjenek – mondta Gruborovics Tamás, aki még nem tudja, hogy Finnországban vagy máshol szerepel a következő szezonban. Nem akarja siettetni a döntést, hajlandó várni, mert az a célja, hogy olyan klubhoz kerüljön, ahol értékelik és megbecsülik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik