Nemzetközi foci

Szerbia és Albánia is vesztett

A botrányos Európa-bajnoki selejtezőt papíron megnyerő szerbektől levontak három pontot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA Ellenőrző-, Etikai- és Fegyelmi Bizottsága (CEDB) döntést hozott az október 14-én félbeszakadt Szerbia–Albánia Európa-bajnoki selejtező ügyében.

Az incidensekhez mindkét fél hozzájárult, hiszen az albánok által a pálya fölé repített quadrocopterre kötött Nagy-Albánia zászlóval elkezdődött az incidens, és az albán játékosok támadtak rá Stefan Mitrovicsra, akinek sikerült elkapnia a zászlót és a drónt. Természetesen a szerb szövetség sem ártatlan, hiszen már az incidens előtt pirotechnikai eszközöket használtak a szurkolók a lelátón, és fáklyákat dobtak a pályára, az ellenfél játékosainak védelmet helyett pedig még a helyi rendfenntartók is ütötték az albán labdarúgókat. Mindkét fél rászolgált a büntetésre, és ezt az európai szövetség illetékesei is így gondolják.

Az elsőfokú döntés értelmében Albánia 3-0-ra elvesztette a meccset, Szerbiától viszont levonnak három pontot. A szerbek a következő két hazai Európa-bajnoki selejtezőjüket zárt kapuk mögött kénytelenek megrendezni, illetve mindkét szövetségnek százezer eurós büntetést kell fizetnie. A döntések ellen fellebbezés lehetséges.

A vajdasági Magyar Szó idézi az érintettek reakcióit:

Goran Milanovics, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség alelnöke: – Elégedetlen vagyok. Többet nem is mondanék, mivel az FSS majd hivatalos közleményben reagál a döntésre.

Gianni De Biasi, az albán válogatott szövetség kapitánya: – Csalódott vagyok, mivel ezzel a döntéssel nem szolgáltattak igazságot, hiszen tőlünk elvették azt, amit a pályán kiharcoltunk. Megértem az UEFA-t, de nehezen tudom elfogadni ezt a döntést, amely szerint elveszítettük a mérkőzést.

Az Albán Labdarúgó Szövetség elnöke, Armand Duka még a döntés megszületése előtt jelezte, ha számukra kedvezőtlen eredmény születik, akkor óvást nyújtanak be.

„Elégedetlenek vagyunk, óvni fogunk. A mi harcunk az igazságért folytatódni fog. A bizonyítékaink helytállóak, megérdemeljük a három pontot, ebben biztosak vagyunk” – közölte az albán szövetség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik