Nemzetközi foci

Pénteken döntenek a szerb-albánról

A félbeszakadt válogatott mérkőzés után mindkét ország szövetségét megbünteti az UEFA.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár korábban az Európai Labdarúgó Szövetség honlapja azt írta, hogy csütörtökön, október 23-án nyilvánosságra hozzák a 41. percben félbeszakadt Szerbia–Albánia Európa-bajnoki selejtezőn történt incidensek miatti büntetéseket, csütörtökön jelezték, hogy a végleges döntést csak pénteken teszik közzé.

Az incidensekhez mindkét fél hozzájárult, hiszen az albánok által a pálya fölé repített quadrocopterre kötött Nagy-Albánia zászlóval kezdődött az incidens, és az albán játékosok támadtak rá Stefan Mitrovicsra, akinek sikerült elkapnia a zászlót és a drónt. Természetesen a szerb szövetség sem ártatlan, hiszen már az incidens előtt pirotechnikai eszközöket használtak a szurkolók a lelátón, és fáklyákat dobtak a pályára, az ellenfél játékosainak védelmet helyett pedig még a helyi rendfenntartók is ütötték az albán labdarúgókat. Mivel mindkét fél rászolgált a büntetésre, így bármelyik válogatott is nyerné meg a zöld asztal mellett a találkozót, az nyeremény lenne a számára, miközben mindkét szövetség büntetést érdemel.

A szerb lapok információi szerint az UEFA fegyelmi bizottságának tagjai az újrajátszást támogatják, de az időpontról és a helyszínről lehet, hogy még pénteken sem születik döntést, hanem később jelöli ki az UEFA, egyeztetve a két szövetséggel.

A szerb sajtó továbbra is négy opcióról beszél:

– mivel a rendező nem tudta biztosítani a megfelelő feltételeket, Albánia 3-0-ra megnyeri a találkozót;

– a szerb szövetségnek sikerül bizonyítania, hogy az albánok miatt történt az incidens, ebben az esetben Szerbia 3-0-ra nyerne;

– a mérkőzést egy semleges pályán újrajátsszák;

– a találkozót ismét Belgrádban rendezik meg, de nézők nélkül.

Függetlenül attól, hogy melyik döntés születik, az biztos, hogy az FSS-t a mulasztásokért, a szervezési hiányosságokért pénzbüntetéssel sújtja az UEFA fegyelmi bizottsága – írja a vajdasági Magyar Szó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik