Nemzetközi foci

Az albánokat hibáztatja a szerb szövetség

Az albánok célja a mérkőzés megszakítása volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az albán ellenfelet teszi felelőssé a Szerb Labdarúgó Szövetség azért, mert kedden Belgrádban félbeszakadt a két válogatott Európa-bajnoki selejtezője – számolt be honlapján a Magyar Szó című újvidéki napilap.
Az FSS közleménye szerint az albánoknak egyetlen céljuk volt, mégpedig az, hogy a találkozó félbeszakadjon. Szerintük ezt bizonyítja az is, hogy a mérkőzés folytatására vonatkozó javaslatokat sorban elutasították. Az FSS pontokba szedte azokat a lehetőségeket is, amelyeket felajánlottak az albán szövetségnek (FSHS). Az FSHS elutasította, hogy a játékvezető döntése alapján folytatódjon a találkozó, és azt is, hogy nézők nélkül folytatódjon a játék, ezen kívül nemet mondtak arra is, hogy másnap, azaz szerdán fejezzék be a meccset.
“Véleményünk szerint az albánok miatt szakadt félbe a mérkőzés. Azt várjuk az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától, hogy 3-0 arányban Szerbia javára írja a három pontot” – olvasható a közleményben. A FSS emellett a legerélyesebben elítéli a Partizan stadionjában tapasztalt erőszakot, valamint a labdarúgás átpolitizálását, és szerintük az incidens nem más, mint terrorakció Szerbia ellen – írta a Magyar Szó.

Az FSS úgy véli: a vendégek játékosainak, szövetségi kapitányának, illetve az albán szövetség képviselőinek a reakciói arról árulkodnak, hogy összehangolt, szégyenteljes akció történt, amelynek csak egy célja volt, mégpedig az, hogy félbeszakadjon a találkozó.

A Magyar Szó emlékeztetett arra, hogy Szerbia 2010-ben a szerb szurkolók viselkedése miatt 3-0-ra elveszítette a genovai, Olaszország elleni mérkőzést, egy találkozót zárt kapuk mögött kellett megrendeznie, és felfüggesztett büntetést kapott, ami azt jelentette, hogy ha a következő két évben bármilyen incidenst előidéznek a szerb szurkolók, a válogatottat kizárják az aktuális selejtezősorozatból.

A Szerbia-Albánia Európa-bajnoki selejtező az első félidő vége előtt néhány perccelszakadt félbe, miután egy távirányítású mini helikopter egy Nagy-Albániát ábrázoló zászlót vitt a pálya fölé. Verekedés tört ki a stadionban, a nézők megdobálták az albán labdarúgókat, ők az öltözőbe menekültek, és nem akarták folytatni a játékot.

Olvasói sztorik