Nemzetközi foci

Dárdai: egy vereség, egy győzelem

Szövetségi kapitányunk német U15-ös csapatának még van esélye az elődöntőbe jutásra Londonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a magyar válogatott a bukaresti Európa-bajnoki selejtező után a Feröer-szigetekről is hazaérkezett, Dárdai Pál szövetségi kapitány elmesélte, hogy még aznap (szerdán) továbbindul Berlinbe, mert a Hertha BSC U15-ös csapatával Londonba mennek egy rangos nemzetközi tornára, amelyet tavaly megnyertek, így címvédőként ismét meghívták őket.

Nos, a német klub honlapjának cikke szerint a Hertha fiataljai számára jól indult az idei torna, hiszen az első lövésükből gólt szereztek a Manchester City ellen, majd kihagytak egy nagy helyzetet is. Az angolok ugyancsak korán egyenlítettek, majd átvették az irányítást, a berliniek játéka ekkor eléggé hektikus volt. Ez a szünet után sem változott jelentősen, ráadásul megsérült a kapusuk, aki helyett egy mezőnyjátékos állt a háló elé. A Hertha nem bírta az egyre nagyobb nyomást, kapott két gólt, így a Manchester City 3-1-re győzött..

Wieland kapus súlyos zúzódásai nem jöttek rendbe, ezért a walesi Swansea City ellen is Gurschke védett. Négy változtatás történt a kezdőcsapatban, amely az elejétől fogva más arcát mutatta. Nem kellett sok idő, hogy az eredményjelző 3-0-s német vezetést mutasson. A 25. percben jött a negyedik, majd hét perccel később egy harmincméteres bombagól már az ötödik berlini találatot jelentette. A cserék miatt némileg tempót vesztett Dárdai Pál együttese, de védekezésben továbbra is nagyon jól teljesített, és ellenfele kevés támadáskísérletét azonnal hatástalanította. A fölényes sikernek köszönhetően a Hertha megőrizte esélyét az elődöntőbe jutásra.

Olvasói sztorik