Nemzetközi foci

Dzsudzsák-gólpassz a veretlen ellen

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket foglaltuk össze.

A Dzsudzsák Balázst végig a soraiban tudó Dinamo Moszkva hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a még mindig veretlen Kubany Krasznodar ellen az orosz élvonal kilencedik fordulójában. A remek formában lévő magyar szélső ismét közreműködött egy találatban, a huszadik percben gólpasszt adott Kokorinnak, amivel vezetést szereztek a fővárosiak. A Dinamo a harmadik a tabellán.

A Red Bull Leipzig 2-2-es döntetlent ért a Düsseldorf vendégeként a német másodosztály nyolcadik játéknapján. A lipcseiek magyar középpályása, Kalmár Zsolt a 82. percben szállt be csereként.

A liechtensteini Vaduz otthonában zsinórban ötödik vereségét szenvedte el a Sion a svájci élvonalban. Az 1-0-val végződő meccsre Vanczák Vilmost nem nevezték. A Sion visszacsúszott az utolsó előtti helyre.

Vida Krisztofer csapata, a De Graafchap hazai pályán 2-0-ra kikapott a NEC Nijmegen együttesétől a holland másodosztály nyolcadik fordulójában. A fiatal magyar légiós a 61. percben lépett pályára.

A finn élvonal harmincadik fordulójában az Inter Turku a Vaasa PS otthonában szenvedett 1-0-s vereséget. A vendégek magyar játékosa, Gruborovics Tamás a keretben sem volt a találkozón. Matus Sándort sem nevezte együttese, az izlandi első osztályban sereghajtó Thor Akureyri, amikor a 21. körben meglepetésre 2-0-ra nyert a Breidablik ellen.

Gulácsi Péter a válogatottságot ugyan lemondta egészségügyi okokból, de sürgős műtétje előtt még végigvédte a Red Bull Salzburg és a Rapid Wien rangadóját, amelyet a címvédő nyert 2-1-re, idegenben. Tíz forduló után a második helyet foglalja el a magyar hálóőr együttese az osztrák Bundesligában.

Otigba Kenneth a kispadról, Varga Szabolcs minden bizonnyal a lelátóról nézte végig, ahogy a Heerenveen hazai pályán 1-0-ra legyőzte az éllovas PSV-t a holland élvonal hetedik fordulójában.

Stieber Zoltán végig a pályán volt a Hamburgban, amikor a még nyeretlen kikötővárosiak hazai pályán 2-1-re kikaptak az Eintracht Frankfurt együttesétől a Bundesliga hatodik fordulójában, amely után Stieber csapata a sereghajtó.

A Levadiakosz 3-2-es vereséget szenvedett otthon a Kerkira csapatától a görög élvonal ötödik fordulójában. A kiesőhelyen tanyázó hazaiaknál Pintér Ádám a keretben sem volt ott.

Leandro de Almeida a térdsérülése után még rehabilitációját végzi, ezért nem volt ott az Omonia Nicosia csapatában, amely az Aknasz vendégeként 1-0-ra kikapott a ciprusi első osztály ötödik körében.

Guzmics Richárd kezdőként végig a pályán volt a krakkói derbin, amelyen csapata, a Wisla 1-0-s vereséget szenvedett a Cracovia otthonában a lengyel élvonal tizedik fordulójában. A válogatott védő így a hétközi vesztes kupameccs után a bajnokságban is vereséggel debütált új klubjában.

Olvasói sztorik