Nemzetközi foci

Szalai Ádám az érzelmeivel is csatázik

A Hoffenheim csatára volt csapata, a Mainz ellen bizonyíthat; Dzsudzsák együttesére veretlen ellenfél vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Volt csapatát keserítheti Szalai

A német élvonalban szereplő Hoffenheim csatára, Szalai Ádám a korábbi csapata, az 1. FSV Mainz otthonában bizonyíthat a bajnokság hatodik fordulójában. A vendégek a negyedik, a Mainz az ötödik helyet foglalja el a tabellán – mindkét együttes két győzelmet és három döntetlent könyvelhetett el a rajt óta. Szalai Ádám volt klubja honlapjának elmondta, nagyon fontos állomás volt számára a Mainz a karrierje során, de erre a kilencven percre félre kell tennie az érzelmeit, akármennyire is kötődik a klubhoz és a városhoz.

A német másodosztályban Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth a mindössze egy győzelemmel álló, a korábbi Fradi-edzőt, Ricardo Monizt a hét elején menesztő 1860 München vendége lesz.

A román élvonal kilencedik fordulójában a nyeretlenül utolsó helyen álló, Bőle Lukácsot is foglalkoztató jászvásári CSMS az utolsó előtti CS Concordia Chiajna ellen lép pályára.

Szombat – A listavezető látja vendégül Lovrencsicséket

Huszti Szabolcs együttese, az elmúlt két fordulóban pont nélkül maradó Csangcsun Jataj a Jiangsu Sainty vendége lesz a kínai első osztály 26. körében.

A lengyel élvonal tizedik fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan a címvédő, jelenleg is listavezető Legia Warszawa vendége lesz.

Az angol másodosztály kilencedik fordulójában Király Gábor együttese, a sereghajtó Fulham az elmúlt hét tétmérkőzésén nyeretlen Birmingham otthonába látogat. Tőzsér Dániel és a Watford a Blackburn Rovers vendége lesz; Bajner Bálint klubja, az Ipswich Town a Rotherham Unitedet fogadja; a sérült Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton Wanderers pedig a Derby County ellen játszik hazai pályán.

Az osztrák élvonal listavezetője – Simon Attila csapata –, a Wolfsberger AC a negyedik helyezett, elmúlt három bajnokiján veretlen Admira Wackert látja vendégül.

A belga élvonal kilencedik fordulójában a Köteles Lászlót is foglalkoztató, elmúlt hét bajnokiján veretlen – két győzelem, öt döntetlen – KRC Genk a Charleroi ellen folytathatja sorozatát.

Megyeri Balázs a hétközi kupameccsen kezdő volt a görög címvédő Olimpiakoszban, ám várhatóan hétvégén nem ő áll a kapuban az Atromitosz elleni bajnokin.

Babos Gábor is második számú kapusként segíti csapatát, a holland NAC Bredát; az együttes az Ajaxot fogadja az élvonal hetedik körében.

A norvég bajnok Strömsgodset – Kovács Péter együttese – a Viking FK-t látja vendégül a bajnokság 25. fordulójában.

Az olasz másodosztályban Tamás Krisztián klubja, a Varese a Trapani ellen lép pályára saját közönsége előtt, míg a Filkor Attilát is foglalkoztató Avellino a Livornót fogadja.

A román bajnokság kilencedik fordulójában Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti városi derbin szerepel a Rapid otthonában.

Vasárnap – Veretlen csapatot verhetnek Dzsudzsákék

A napot Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva indítja: az orosz Premjer Liga kilencedik fordulójában a még veretlen FK Kubany Krasznodar látogat a fővárosiak otthonába.

A Stieber Zoltánt is soraiban tudó, még nyeretlen Hamburger SV az elmúlt négy bajnokiján szintén nyeretlen Eintracht Frankfurtot fogadja a német első osztály hatodik körében. A másodosztályban szereplő, Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipzig a Fortuna Düsseldorf vendégeként gyarapíthatja pontjait.

Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a liechtensteini Vaduz vendégeként javíthat zsinórban elszenvedett négy vereségén a svájci bajnokság tizedik fordulójában.

Az osztrák címvédő Red Bull Salzburg zsinórban három bajnokiját veszítette el. Gulácsi Péter csapata a tizedik fordulóban a harmadik helyen álló, három ponttal kevesebbet gyűjtő Rapid Wien vendége lesz.

Guzmics Richárd a hétközi kupameccsen debütált a lengyel Wisla Krakówban: csapata a hétvégén a Cracovia vendége lesz a bajnokság tizedik fordulójában.

A Pintér Ádámot is soraiban tudó Levadiakosz a Kerkira elleni hazai bajnokin szerezheti meg első győzelmét a görög élvonal ötödik fordulójában.

A holland bajnokságban három honfitársunk juthat szóhoz: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, az élvonalbeli Heerenveen a PSV Eindhovent fogadja a hetedik fordulóban, míg Vida Krisztofer másodosztályú együttese, a De Graafschap a NEC Nijmegent látja vendégül.

Turi Géza együttese, a feröeri bajnokság harmadik helyén álló Víkingur a második helyezett HB Tórshavn otthonába látogat. A Gángó Andrást is foglalkoztató NSÍ Runavík a Streymur vendégeként bizonyíthat a 24. fordulóban.

A finn bajnokság harmincadik fordulójában Gruborovics Tamás csapata, az Inter Turku az öt meccse veretlen Vaasa PS vendégeként harcol a pontokért.

Matus Sándor együttese, az izlandi Thor Akureyri hazai pályán meccsel a Breidablik ellen a bajnokság 21. fordulójában. Matus csapata az elmúlt kilenc bajnokiján egy pontot gyűjtött.

A magyar válogatott Leandro de Almeida csapata, a ciprusi Omonia Nicosia az Achnas otthonában szerepel.

Hétfő – Futács csapata zárja a hétvégét

A török bajnokság újonca, a Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idmanyordu a három kör után utolsó helyen álló, egyetlen pontot gyűjtő Karabukspor vendégeként lép pályára.

Olvasói sztorik