Nemzetközi foci

Megyeri védett az Olimpiakoszban

Keddi légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a keddi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Pintér Ádám kimaradt az Iraklisz Thesszaloniki otthonában pályára lépő Levadiakosz keretéből. A magyar játékos csapata 1-1-es döntetlent játszott a Görög Kupa csoportkörének első fordulójában. A bajnoki címvédő Olimpiakosz kapuját ezúttal Megyeri Balázs védte: az együttes egy öngóllal idegenben nyert 1-0-ra a másodosztályú Panahaiki ellen az első csoportmeccsén.

Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi a másodosztályú CSM Ramnicu Valcea otthonában lépett pályára a Román Kupa legjobb 32-es mezőnyében. A magyar játékosát az 54. perctől a soraiban tudó együttes Dedu második percben szerzett góljával nyert 1-0-ra, így továbbjutott.

A német élvonal ötödik fordulójában a Szalai Ádámmal a kezdőjében felálló, még veretlen Hoffenheim a nyeretlen Freiburgot fogadta. A hazaiak a 93. percben, már emberelőnyben játszva mentették 3-3-ra találkozót. Szalai Ádám 71 percet töltött a pályán: a tudósítások szerint lecserélése előtt két említésre méltó lehetősége is adódott a gólszerzésre, ám egyszer sem talált kaput.

Korcsmár Zsolt csapata, a német másodosztályú Greuther Fürth hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a VfR Aalennel a bajnokság hetedik fordulójában. A magyar védő kezdőként lépett pályára és a 63. percben cserélték le.

Gólgazdag meccsen harcolta ki a továbbjutást a Holland Kupában a NAC Breda. A Babos Gábort ezúttal is a kispadra nevező együttes a harmadosztályú SV Spakenburg otthonában nyert 4-3-ra. A Heerenveen csapatának nem sikerült ilyen jól a játéknap: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese 2-1-re kapott ki a másodosztályú Roda JC otthonában, így kiesett; Otigba kezdőként kapott helyet csapatában, míg Varga a kispadról nézte végig a meccset.

Az olasz másodosztály ötödik fordulójában Filkor Attilát nem nevezte keretébe a Frosinone otthonában 0-0-t játszó Avellino; Tamás Krisztián a kispadról nézte végig csapata, a Varese Livorno elleni, idegenbeli 1-0-s vereségét.

Simon Attilával a soraiban harcolta ki a továbbjutást a Wolfsberger AC az Osztrák Kupában: az együttes az SV Ried vendégeként nyert 1-0-ra egy hajrában szerzett góllal.

Király Gábor a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Fulham 2-1-es sikerével továbblép a Doncaster Rovers ellen az angol Ligakupa harmadik fordulójából.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik