Nemzetközi foci

Guzmics és Lovrencsics egymás ellen

Magyar rangadót rendeznek szerdán a Lengyel Kupa legjobb 32 csapata között.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a hétközi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Kedd – Nyeretlen csapatot fogadnak Szalaiék

A német bajnokság ötödik fordulójában a Szalai Ádámot is soraiban tudó, veretlen Hoffenheim a nyeretlen Freiburgot látja vendégül. A megfázással, torokgyulladással küszködő csatár valószínűleg ezúttal sem lesz bevethető. A másodosztály hetedik fordulójában Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth az elmúlt négy bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtő VfR Aalennel mérkőzik odahaza.

Az angol Ligakupa harmadik fordulójában Király Gábor csapata, a másodosztályú Fulham a harmadik vonalban szereplő Doncaster Roverst fogadja.

Az Osztrák Kupa legjobb 32 csapata között a bajnokság éllovasa, a Simon Attilát is foglalkoztató Wolfsberger AC a szintén első osztályú SV Ried vendége lesz.

Görögországban is kupafordulót rendeznek: a második körben Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz az Iraklisz otthonába látogat, míg az Olimpiakosz – Megyeri Balázs csapata – a másodosztályú Panahaiki otthonában lép pályára.

A Holland Kupa 64 csapatos főtábláján Babos Gábor együttese, a NAC Breda a harmadosztályú SV Spakenburg vendége lesz, míg Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen a tavaly még élvonalbeli Roda JC vendégeként harcolhatja ki a továbbjutást.

Az olasz másodosztály ötödik fordulójában a hét ponttal álló, Filkor Attilát is foglalkoztató Avellino a szintén hétpontos Frosinone otthonába látogat. Tamás Krisztián csapata, a Varese az elmúlt két meccsén csak egy pontot gyűjtő Livorno vendége lesz.

Bőle Lukács együttese, a jászvásári CSMS a másodosztályú CSM Ramnicu Valcea vendége lesz a Román Kupa legjobb 32 csapata között.

Szerda – Magyar rangadó a Lengyel Kupában

Gulácsi Péter csapata, a bajnoki-, illetve kupacímvédő osztrák Red Bull Salzburg az alacsonyabb osztályú Wiener SK ellen javíthat a kupában az öt tétmeccse tartó nyeretlen sorozatán.

A Lengyel Kupában a legjobb 32 között kapcsolódnak be az élvonalbeli csapatok, és rögtön rangadót rendeznek: a Lovrencsics Gergőt is soraiban tudó Lech Poznan azt a Wisla Krakówt fogadja, amelynek keretéhez nemrég csatlakozott a szintén válogatott Guzmics Richárd. A védő bemutatkozására még várni kell, ám könnyen lehet, hogy honfitársa ellen debütálhat a csapatban.

A német Bundesliga szerdai játéknapján a Stieber Zoltánt is foglalkoztató, első négy bajnokiján csupán két pontot gyűjtő Hamburger SV a Mönchengladbach otthonában szerepel. A második vonalban Kalmár Zsolt együttese, a legutóbbi fordulóban első vereségét szenvedő RB Leipzig a még veretlen Karlsruhét látja vendégül.

A svájci élvonalban zsinórban három vereséget elkönyvelő, Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion a Young Boys ellen javíthat hazai pályán.

A Török Kupában Futács Márkó együttese, a Mersin Idmanyurdu a negyedosztályú Tekirova Belediyespor elleni hazai meccsen harcolhat a főtáblára kerülésért.

Sérülése miatt Bogdán Ádám nem léphet pályára a Chelsea elleni Ligakupa-meccsre készülő Bolton Wanderersben.

A Belga Kupában a KRC Genk a Mechelent fogadja a legjobb 32 között – kérdés, hogy a csapat kapusa, Köteles László pihenőt kap, vagy ő véd ezen a meccsen is.

Várhatóan még Leandro de Almeida nélkül áll ki az Omonia Nicosia az Ohellosz Athienou elleni ciprusi bajnokin.

A Holland Kupa szerdai játéknapján Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap az SV Dosko otthonában lép pályára.

A Román Kupa szerdai játéknapján Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti a Poiana Campina vendégeként küzd a továbbjutásért.

Csütörtök – Dzsudzsákék is kupáznak

Dzsudzsák Balázs együttese, az orosz Dinamo Moszkva a kupa legjobb 32 csapata között a másodosztályú FK Sinnyik Jaroszlavl vendége lesz.

Olvasói sztorik