Nemzetközi foci

Városi derbi vár Dzsudzsák csapatára

Hétfőn este fogadja a Torpedo a Dinamót; Stieber Zoltán csapata a Bayern Münchent látja vendégül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Vida Krisztofer idegenben bizonyíthat

A holland első osztály hatodik fordulójának nyitómeccsén Babos Gábor együttese, a NAC Breda a Willem II vendége lesz. A másodosztályban Vida Krisztofer növelheti góljainak számát: csapata, a De Graafschap a Maastricht otthonában lép pályára a hetedik fordulóban.

Szombat – Stieber csapata a Bayern ellen

A német élvonal negyedik fordulójában Szalai Ádám klubja, a még veretlen Hoffenheim a nyeretlen VfB Stuttgart vendégeként folytathatja sorozatát. A Stieber Zoltánt foglalkoztató Hamburger SV első idei bajnoki győzelme alighanem még várat magára: az együttes a címvédő Bayern Münchent látja vendégül. A másodosztály hatodik körében Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a még veretlen Kaiserslautern ellen bizonyíthat saját közönsége előtt.

Az angol másodosztály nyolcadik fordulójában a harmadik helyen álló, Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford a Bournemouth ellen mérkőzik odahaza. A Király Gábort is soraiban tudó, nyeretlen Fulham a Blackburn ellen javíthat szintén hazai pályán a hétközi 5-3-as vereségén, míg a sérülése miatt kéthónapos pihenőre kényszerülő Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers a Wolverhampton vendége lesz.

A lengyel élvonal nyolcadik fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan az elmúlt hét találkozóján rendre vereséget szenvedő Zawisza ellen mérkőzik.

A Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion az alacsonyabb osztályú Biel vendége lesz a kupa legjobb 32 csapata között. A párharc egy mérkőzésen dől el.

Simon Attila csapata, az osztrák bajnokságban első helyen álló Wolfsberger AC a harmadik helyezett Rapid Wien vendége lesz a kilencedik fordulóban.

A Futács Márkót is foglalkoztató török újonc Mersin Idmanyordu a Rizespor ellen harcolhat első bajnoki győzelméért a harmadik fordulóban.

A Köteles Lászlót is soraiban tudó belga KRC Genk a Mouscron Peruwelz otthonában folytathatja hat meccse tartó veretlen sorozatát a bajnokság hetedik fordulójában.

A görög élvonal címvédője, az Olimpiakosz a még hibátlan Veriával találkozik hazai pályán a bajnokság negyedik fordulójában – várhatóan a csapat magyar kapusa, Megyeri Balázs csak a kispadon kap helyet. A Pintér Ádámot is foglalkoztató, két döntetlennel álló Levadiakosz a szintén nyeretlen Xanti vendége lesz.

A holland első osztály hatodik fordulójában Vitesse–Heerenveen meccset rendeznek: a vendégeknél Otigba Kenneth és Varga Szabolcs játékára lehet esély.

Kovács Péter csapata, a zsinórban három vereséget szenvedő norvég címvédő Strömsgodset a Bodö/Glimt otthonában szerepel a bajnokság 24. fordulójában.

Az olasz másodosztály negyedik fordulójában Filkor Attila csapata, az Avellino a Latina, a Tamás Krisztiánt foglalkoztató Varese pedig a Pro Vercelli vendége lesz.

A román élvonal nyolcadik körében Kovács Zoltán együttese, a Dinamo Bucuresti a Bőle Lukácsot is soraiban tudó, egyedüliként nyeretlen CSMS Iasit fogadja.

Vasárnap – Rangadót játszik Guzmics csapata

Az osztrák bajnoki címvédő Red Bull Salzburg – Gulácsi Péter csapata – az Austria Wient fogadja a kilencedik fordulóban.

A kínai élvonalban tizedik helyen álló Csangcsun Jataj a sereghajtó Harbin Jiteng ellen javíthat a legutóbbi, 24. fordulóban elszenvedett vereségén. A hazaiak magyarja, Huszti Szabolcs stabil kezdő, játékára most is jó esély van.

Guzmics Richárd együttese, a lengyel listavezető Wisla Kraków a második helyen álló Legia Warszawát fogadja a kilencedik fordulóban.

A német másodosztályban holtversenyben élen álló RB Leipzig a még nyeretlen Union Berlin otthonában folytathatja remek rajtját – Kalmár Zsolttal a soraiban.

Leandro de Almeida visszatérésére még várni kell, így nélküle fogadja csapata, az Omonia Nicosia az AEK Larnacát a ciprusi bajnokság harmadik körében.

A feröeri élvonal már a 23. fordulójánál tart: Gángó András csapata, az NSÍ Runavík a listavezető, elmúlt két mérkőzésén viszont vereséget szenvedő B36 Torshavnt fogadja. Turi Géza együttese, a Víkingur a Streymur vendége lesz.

Matus Sándor együttese, az izlandi élvonal utolsó helyén álló Thor Akureyri a Valur vendége lesz. Matusék hét forduló óta nem szereztek pontot.

Hétfő – Hétfőre csúszik a másik moszkvai derbi

Kissé szokatlan időben fogadja Dzsudzsák Balázs csapatát, a Dinamo Moszkvát az elmúlt három bajnokiján pont nélkül maradó Torpedo Moszkva. Az orosz bajnokság nyolcadik fordulójában ugyanis vasárnap CSZKA–Lokomotiv fővárosi derbit rendeznek, így aznap a város (rendőrsége) minden bizonnyal nem bírna el egy másik rangadót, míg szombaton azért nem játszhatnak Dzsudzsákék, mert az együttese csütörtökön még az Európa Ligában lépett pályára – így hétfőn este találkozik a két városi rivális.

Az angol másodosztály nyolcadik fordulójának zárómérkőzésén Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town a Wigant látja vendégül.

A finn bajnokság 29. fordulójában Groburovics Tamás együttese, a legutóbbi bajnokiján 6-1-es sikert arató Inter Turku az utolsó előtti Honkát fogadja.

Olvasói sztorik