Nemzetközi foci

A sereghajtó verte Huszti csapatát

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnap meccseket összegeztük.

A kínai első osztály 25. fordulójában kellemetlen vereségbe futott bele a Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Csangcsun Jataj. A magyar szélső együttese hazai pályán kapott ki 2-0-ra a sereghajtó Harbin Jitengtől.

Kalmár Zsolt a kispadról nézte, ahogy megszakad csapata, az RB Leipzig sorozata a német másodosztályban: az első öt bajnokiján veretlenül menetelő együttes az eddig nyeretlen Union Berlin otthonában kapott ki 2-1-re.

Fordulatos mérkőzésen zsinórban harmadik vereségét szenvedte el az osztrák címvédő Red Bull Salzburg a bajnokság kilencedik fordulójában. A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló együttes vezetést szerzett hazai pályán az Austria Wien elleni rangadón, ám a szünetre már megfordította az állást a bécsi együttes. A második játékrész elején emberhátrányba került a Salzburg, és bár egyenlített, a hajrában ismét bevette az ellenfél Gulácsi kapuját, így 3-2-re megnyerte a meccset az Austria Wien.

A feröeri bajnokság 23. fordulójában Gángó András csapata, az NSÍ Runavik az éllovas B36 Torshavntól szenvedett 3-2-es vereséget hazai pályán, míg Turi Géza csapata, a Víkingur idegenben verte a Streymurt 3-1-re.

Balázs Benjamin csapata, a Vitória Guimaraes B kettős emberelőnyben nyert 3-1-re a Santa Clara otthonában a portugál másodosztály nyolcadik fordulójában.

Guzmics Richárd a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a lengyel listavezető Wisla Kraków hazai pályán veszíti el veretlenségét a bajnokság kilencedik fordulójában. A krakkói együttes sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Legia Warszawától, amely így át is vette a vezetést a bajnokságban.

Matus Sándor csapata, az izlandi élvonalban sereghajtó Thor Akureyri folytatta vesszőfutását a bajnokságban: az együttes zsinórban nyolcadik vereségét szenvedte el, ezúttal 2-0-ra. A magyar játékost a nyolcvanadik percben lecserélték.

A magyar válogatott Leandro de Almeida még nem épült fel sérüléséből, így nem kapott helyet csapatában, a ciprusi Ominia Nicosiában az AEK Larnaca elleni hazai bajnokin. Csapata odahaza szenvedett 1-0-s vereséget.

Olvasói sztorik