Nemzetközi foci

Lovrencsics nyerte a magyaros rangadót

Szerdai gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szerdai mérkőzéseket foglaljuk össze.

A Lengyel Kupában a 16 közé jutás volt a tét a Lech Poznan és a Wisla Kraków szerdai esti mérkőzésén. A hazaiaknál Lovrencsics Gergő, a vendégeknél pedig Guzmics Richárd szerepelt a kezdőcsapatban, és mindketten végig a pályán voltak. Előbbi az első félidőben kiharcolt egy tizenegyest, de csapattársa kihagyta, aztán a szünet után már nem volt kecmec, a Lech 2-0-ra győzött és továbbjutott.

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion, amelyet a svájci élvonal kilencedik fordulójában a Young Boys győzött le 1-0-ra. A magyar védőt nem nevezték a hazaiak keretébe.

Az ötödik forduló után is nyeretlen a német élvonalban Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV, amely 1-0-ra kikapott a Borussia Mönchengladbach otthonában. Honfitársunk kezdő volt, a 73. percben lecserélték.

Gulácsi Péter védte a Red Bull Salzburg kapuját a Wiener SK otthonában, az Osztrák Kupában. A tét a 16 közé jutás volt, ezt a címvédő könnyedén, 12-1-es sikerrel abszolválta. Honfitársunk végigvédte a meccset.

A KRC Genk hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a KV Mechelen ellen a Belga Kupában, a 32 között. A házigazdáknál Köteles László védett, de a kapuját csak büntetőből tudták bevenni.

A Török Kupában Futács Márkó együttese, a Mersin Idmanyurdu a negyedosztályú Tekirova Belediyespor ellen játszott. és hozta a kötelezőt, 3-0-ra nyert. A magyar csatár a hetvenedik percben, csereként lépett pályára.

A Holland Kupa szerdai játéknapján a De Graafschap az SV Dosko otthonában lépett pályára. A vendégek játékosa, Vida Krisztofer combsérülése után még nem épült fel, ezért ki kellett hagynia a találkozót. A De Graafschap így is 1-0-ra nyert és továbbjutott.

A német másodosztályban Kalmár Zsolt együttese, a legutóbbi fordulóban első vereségét szenvedő RB Leipzig a még veretlen Karlsruhét látta vendégül. A hazai csapat simán, 3-1-re nyert és ezzel feljött a tabella második helyére. A magyar középpályás a cserepadról nézte végig a találkozót.

A Dinamo Bucuresti 2-2-es rendes játékidő után 5-2-re győzött az AFC Fortuna Poiana Campina otthonában a Román Kupában. A fővárosiak magyar kapusa, Kovács Zoltán a kispadról nézte végig a 120 percet.

A másodosztályú Bolton Wanderers 2-1-re kikapott az élvonalbeli Chelsea otthonában az angol Ligakupában. A vendégek magyar kapusa, Bogdán Ádám sérülés és kézműtét miatt nem szerepelt a keretben.

A ciprusi élvonal negyedik körében az Omonia Nicosia 1-0-ra nyert az Otellosz Athienu otthonában. A győztes vendégek közül még mindig hiányzott a súlyos sérülés után lábadozó Leandro de Almeída.

Olvasói sztorik