Nemzetközi foci

Zenit–Dinamo rangadó az oroszoknál

A két csapat májusi találkozója is botrányba fulladt; Ausztriában is az éllovasok csapnak össze a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Guzmics már új csapatára figyelhet

A lengyel bajnokság listavezetője, a hét forduló után négy győzelemmel és három döntetlennel álló Wisla Kraków az egy győzelmével az utolsó előtti helyen szerénykedő Zawisza vendége lesz. A krakkói együttes új igazolása, a szerdán szerződtetett Guzmics Richárd még nem jut szóhoz újdonsült csapatában.

Szombat – Veszélyes rangadó vár Dzsudzsák csapatára

Az orosz élvonal hetedik fordulójában igazi rangadót rendeznek: Dzsudzsák Balázs csapata, az öt győzelemmel és egy vereséggel második helyen álló Dinamo Moszkva a még hibátlan, listavezető Zenit otthonában, Szentpéterváron szerepel. A két csapat legutóbb májusban találkozott; akkor a Dinamo 4-2-re nyert idegenben úgy, hogy a meccset már a 87. percben le kellett fújni – a csalódott hazai szurkolók berohantak a pályára, hogy számon kérjék sokáig bajnokesélyes játékosaik gyenge bajnoki hajráját.

A német Bundesliga harmadik fordulójában az egy győzelemmel és egy döntetlennel rajtoló, Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a még nyeretlen VfL Wolfsburggal találkozik odahaza. Kalmár Zsolt csapata, a másodosztályban négy forduló után még veretlen, holtversenyben listavezető RB Leipzig a legutóbbi két bajnokiját elveszítő Braunschweiget látja vendégül.

Magyar idő szerint 16 órakor kezdődnek az angol másodosztály magyar érdekeltségű találkozói: a Championship hatodik fordulójában Bogdán Ádám csapata, a még nyeretlen Bolton Wanderers a Sheffield Wednesday vendége lesz. A másik magyar kapust, Király Gábort soraiban tudó Fulham a Reading otthonába látogat, és a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford is idegenben lép pályára a Charlton Athletic ellen. Bajner Bálint klubja, az Ipswich Town a Millwall ellen mérkőzik hazai környezetben.

Huszti Szabolcs csapata, a kínai élvonal kilencedik helyén álló Csangcsun Jataj a hatodik helyezett Shandong Luneng vendége lesz a 24. fordulóban.

Az elmúlt három bajnokiján rendre döntetlenre végző, lengyel első osztályú Lech Poznan a szintén tíz ponttal álló Jagiellona otthonában szerepel – várhatóan Lovrencsics Gergővel a soraiban.

A görög címvédő Olympiakosz az OFI Krétát fogadja. A hazaiak kapusa, Megyeri Balázs várhatóan ismét csak a kispadon kap helyet.

A holland első osztály ötödik fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen az AZ Alkmaar otthonában lép pályára. A másodosztályban Vida Krisztofer klubja, a De Graafschap az SC Telstar ellen javíthat gyenge – egy győzelem, két döntetlen, két vereség – bajnoki rajtján.

A finn élvonalban kilenc meccse nyeretlen, elmúlt három bajnokiján gólt sem szerző, Gruborovics Tamást is foglalkoztató Inter Turku a hat meccse veretlen Mariehamn együttesét fogadja. A hazaiak a tizedik, a vendégek az ötödik helyről várják a 27. fordulót.

Kovács Péter csapata, a norvég bajnok Strömsgodset a kiesőjelölt Brann Bergen ellen javíthat a legutóbbi két fordulóban elszenvedett vereségein.

Az olasz másodosztályban szereplő, Filkor Attilát is foglalkoztató Avellino, valamint Tamás Krisztián csapata, a Varese is odahaza játszik a harmadik fordulóban – előbbi a Spezia, utóbbi a Lanciano ellen.

Vasárnap – Osztrák rangadó, magyarokkal

Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a HSV Hannover vendége lesz a német élvonal harmadik körében. A másodosztályban Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth a Sandhausen otthonában mérkőzik kora délután.

A Gulácsi Pétert is foglalkoztató osztrák Red Bull Salzburg a Simon Attilát is soraiban tudó Wolfsberger AC-t fogadja. A bajnoki címvédő hazaiak és a WAC is a legutóbbi, hetedik fordulóban veszítette el veretlenségét a bajnokságban – mindkét együttes 18 pontot gyűjtött idáig az osztrák élvonalban.

A svájci élvonal nyolcadik fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a Zürich otthonában vendégeskedik.

A török első osztály újonca, a Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idmanyurdu a Kasimpasa ellen javíthat az első fordulóban elszenvedett vereségén.

Köteles László csapata, a belga első osztályú KRC Genk az FC Bruges ellen javíthat felemás bajnoki rajtján. A magyar kapus együttese legutóbbi öt bajnokiján nem kapott ki, de mindössze egy győzelmet tud felmutatni.

Pintér Ádám együttese, a görög élvonalbeli Levadiakosz a Panthrakikosz ellen lép pályára odahaza.

A magyar válogatott Leandro de Almeida továbbra is az operációja utáni rehabilitációra koncentrál, így egyelőre nem számíthat rá csapata, a Nea Szalamisz elleni ciprusi bajnokira készülő Omonia Nicosia.

A feröeri élvonal legutóbbi öt fordulójában veretlen, Turi Gézát is foglalkoztató Víkingur a listavezető B36 Tórshavn vendége lesz. A bajnokság másik magyar kapusa, a Runavíkban védő Gángó András az Argir ellen bizonyíthat.

Matus Sándor együttese, az izlandi élvonalban sereghajtó Thor Akureyri a listavezető, 17 forduló után még veretlen Hafnarfjordurt látja vendégül.

A román bajnokságban szereplő, Bőle Lukácsot is foglalkoztató CSMS Iasi az ASA Targu Mures elleni hazai bajnokin szerezheti meg első győzelmét az élvonalban. Kovács Zoltán klubja, a Dinamo Bucuresti a Botosani otthonában lép pályára.

Olvasói sztorik