Nemzetközi foci

Guzmics aláírt Lengyelországban

A 27 éves válogatott védő egy plusz két éves szerződést kötött a Wisla Kraków csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu információi szerint néhány perccel délután fél 3 előtt aláírta egy plusz két évre szóló szerződését a Wisla Kraków csapatához Guzmics Richárd.

A Haladástól távozó válogatott védő a hírt telefonos megkeresésünkre megerősítette, valamint új klubja is bejelentette az érkezését.

A 27 éves középhátvéd még az aláírása előtt adott interjút a lengyel ekstraklasa.net portálnak, amelyben elmondja, hogy a Lech Poznan magyar légiósával, Lovrencsics Gergővel is beszélt a krakkói lehetőségről.

– Fél éve is volt ajánlatom a lengyel bajnokságból, és már akkor beszéltem Lovrencsics Gergővel, aki meggyőzött arról, hogy jó választás lenne Lengyelország – mesélte Guzmics Richárd. – A nyaram azzal telt, hogy klubot kerestem magamnak, közben pedig a korábbi csapatommal, a Haladással készültem. Kéthetes próbajátékon voltam az angol másodosztályú Blackburn Roversnél, de végül egy Premier Ligás játékost igazoltak a helyemre. Az osztrák Wiener Neustadttól is volt ajánlatom, de végül nem tudtunk egyezségre jutni. Azt hallottam, hogy Lengyelországban nagyobb hangsúlyt fektetnek a taktikai dolgokra, mint Magyarországon. Bízom benne, hogy minél hamarabb alkalmazkodni tudok a körülményekhez, és mindent elkövetek, hogy a kezdőben szerepeljek majd. Úgy érzem, hogy fizikálisan rendben vagyok, de természetesen van egy kis meccshiányom. A Wisla szurkolói fantasztikusak, várom már, hogy pályára léphessek.

Olvasói sztorik