Nemzetközi foci

Tőzsér Dániel két gólpasszt adott

Szombati légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati találkozókról olvashatnak.

Az osztrák élvonal hetedik fordulójában elvesztette veretlenségét a címvédő Red Bull Salzburg, amely hazai pályán nagy meglepetésre 3-2-re kikapott a Sturm Graztól. A házigazdák kapuját Gulácsi Péter őrizte, de háromszor annyi gólt kapott, mint a korábbi hat meccsen összesen.

Az osztrák első osztályban szereplő Wolfsberger AC nem tudta kihasználni a Salzburg bukását. Simon Attila együttese hazai pályán fogadta az utolsó helyen szerénykedő Neustadt gárdáját. A vendégek 1-0-ra megnyerték a mérkőzést, így a hazaiak maradtak a második pozícióban. Honfitársunk a 84. percben csereként lépett pályára, de már nem tudott segíteni csapatán.

A Bundesliga második fordulójában a Hamburger SV az újonc Padeborgot fogadta. A mérkőzést a hazaiak 3-0-ra elvesztették. Stieber Zoltán a szünetben csereként állt be, de ő sem tudott segíteni a hamburgiakon. Szalai Ádám csapata a Hoffenheim a Werder Bremen otthonába látogatott. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel fejeződött be. Honfitársunk kezdőként végig a pályán volt.

Az angol másodosztályban (Championship) már az ötödik fordulót rendezték. A Bolton Wanderers a Leeds United otthonában lépett pályára és 1-0-ra kikapott, a vendégek kapuját Bogdán Ádám védte. A Tőzsér Dánielt az elejétől a végéig soraiban tudó Watford együttese a Huddersfieldet fogadta. A találkozót az emberhátrányban szereplő hazai csapat 4-2-re megnyerte. Honfitársunk készítette elő csapata két gólját is. Király Gábor új csapata, a Fulham megszerezte első pontját az idei kiírásban. A londoni együttes a Cardiff City-t látta vendégül, a mérkőzés végeredménye 1-1 lett. A magyar kapus a cserepadról nézte végig a találkozót. Az Ipswich Town a Derby County otthonában lépett pályára, ez a meccs is 1-1-es döntetlennel végződött. A vendégeknél Bajner Bálint nem kapott lehetőséget.

A Maláj Kupa B-csoportjának ötödik fordulójában Gyepes Gábor együttese, a Sarawak 1-1-et játszott a Perak ellen. Honfitársunk eltiltás miatt nem léphetett pályára, csapata a négyes csoport utolsó helyén áll, és már nem juthat tovább.

A belga első osztály hatodik fordulójában Köteles László együttese, a KRC Genk 1-1-et játszott az Oostende otthonában. A magyar kapus végigvédte a találkozót, de peche volt, mert a 88. percben kapott gólt. Csapata a tabella kilencedik helyén áll.

A norvég élvonal 22. fordulójában a címvédő Strömsgodset 2-0-s vereséget szenvedett az Aalesund vendégeként. A látogatók magyar csatára, Kovács Péter a 69. percben csereként lépett pályára. A bajnokcsapat jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton.

A svájci első liga hetedik körében Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion 2-1-re kikapott a Thun otthonában. A tapasztalt magyar védő végigjátszotta a meccset, együttese az ötödik helyen áll a tabellán.

A holland másodosztály ötödik fordulójában Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 3-2-re kikapott az FC Oss otthonában. Honfitársunk kezdett, és a hatvanadik percig lehetett a pályán. Csapata a 16. helyen áll.

A hatodik forduló után is veretlen a Dinamo Bucuresti a román élvonalban, mivel 2-1-re nyert odahaza az FC Brasov ellen. A fővárosiak magyar kapusát, Kovács Zoltánt nem nevezték a meccsre.

A holland élvonal negyedik körében a házigazda Heerenveen 3-1-re győzött az Utrecht ellen. A hazaiaknál Otigba Kenneth végigjátszotta a meccset, és a második gól előtt ő adta a passzt. Varga szabolcs most sem játszott.

A görög bajnokság második fordulójában a rekordbajnok Olimpiakosz erejéből csak 1-1-es döntetlenre futotta a Panetolikosz otthonában. Megyeri Balázs, a vendégek kapusa a cserepadról nézte végig a találkozót.

A Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idmanyurdu hazai környezetben fogadta a Besiktas csapatát a török első osztály nyitófordulójában. A vendégek 1-0-ra nyertek. Honfitársunk kezdőként végig a pályán volt.

Az olasz másodosztály (Serie B) nyitányán Tamás Krisztián csapata, a Varese a Spezia ellen, hazai közönség előtt lépett pályára, és otthon is tartotta a három pontot, hiszen 2-1-re nyerni tudott. A magyar játékos nem jutott szóhoz a mérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik