Nemzetközi foci

Veretlen csapat vár Dzsudzsákékra

Király Gábor debütálhat az angol Fulhamben; az osztrák légiósok folytathatják remek bajnoki szereplésüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Kalmárék maradnának az élen

A német Bundesliga II negyedik fordulójának nyitómérkőzésén a listavezető, Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipzig az egy győzelemmel és két vereséggel kezdő FSV Frankfurt otthonában lép pályára.

Szombat – Török, olasz bajnoki nyitány

A német Bundesliga második fordulójában Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim a Werder Bremen otthonában szerepel. Az élvonal másik magyar támadója, Stieber Zoltán együttese, a Hamburger SV otthon játszik az újonc Paderborn ellen.

Az osztrák bajnokságban hat fordulót követően két csapat áll hibátlanul: a 29-1-es gólkülönbséggel listavezető, Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburg a Sturm Grazot fogadja, míg a „csupán” 18-4-es gólmutatóval második Wolfsberger AC – Simon Attila csapata – a sereghajtó Neustadt ellen mérkőzik.

Az angol másodosztály ötödik fordulójában debütálhat Király Gábor a Fulhamben: nullapontos csapata a Cardiff Cityt fogadja. A szintén nyeretlen, egy ponttal álló Bolton Wanderers a Leeds United vendége lesz; a csapat magyar kapusa, Bogdán Ádám a legutóbbi fordulóban arcsérülést szenvedett, a hétközi Ligakupa-meccset ki is kellett hagynia. A Bajner Bálintot foglalkoztató Ipswich Town a Derby Countyhoz látogat, míg a Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Watford a Huddersfieldet fogadja.

A belga élvonal legutóbbi fordulójában már Köteles László védte a KRC Genk kapuját – az együttes meg is szerezte első győzelmét a bajnokságban. A hatodik körben a zsinórban három győzelmet elkönyvelő Oostende vendége lesz az együttes.

A svájci első osztályban szereplő FC Sion a hat fordulót követően harmadik helyen álló Thun vendége lesz – minden bizonnyal a csapat házi góllövőlistáját vezető magyar védővel, Vanczák Vilmossal a soraiban.

A görög címvédő, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakoszt a Panetolikosz látja vendégül.

A török bajnokság első fordulójában az újonc Mersin Idmanyurdu a Besiktas ellen mutatkozhat be. A csapat nyáron szerződtetett támadója, Futács Márkó gólokkal bizonyította a felkészülés során, hogy helye lenne a kezdőcsapatban.

A holland első osztályban szereplő, három kör után egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget elkönyvelő Heerenveen az Utrechtet fogadja. A hazaiaknál Otigba Kenneth és Varga Szabolcs kaphat lehetőséget. A másodosztályban a gólerős fiatal támadó, Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap az FC Oss otthonában lép pályára.

A Maláj Kupa csoportkörének ötödik fordulójában Gyepes Gábor csapata, a Sarawak már tét nélkül lép pályára, ugyanis a piros lapja miatt eltiltott védő együttese búcsúzott a sorozattól – a csapat a Perakot fogadja.

A norvég első osztály címvédője, a Kovács Pétert is soraiban tudó Strömsgodset a kiesés ellen menekülő Aaleslund vendége lesz a 22. fordulóban.

Az olasz másodosztály (Serie B) nyitányán Tamás Krisztián csapata, a Varese a Spezia ellen lép pályára saját közönsége előtt.

A román élvonalban Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti az FC Brasov ellen folytathatja veretlen (két győzelem, három döntetlen) szezonnyitányát.

Vasárnap – Közvetlen riválissal csatáznak Dzsudzsákék

Az orosz bajnokságban zsinórban három sikert elkönyvelő, Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva az öt forduló után még veretlen FK Krasznodar vendége lesz.

Huszti Szabolcs csapata, a kínai élvonalban 22 forduló után 11. helyen álló Csangcsun Jataj az ötödik helyezett Guizhou Renhe ellen mérkőzik.

A lengyel első osztály hetedik fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan a mindössze egy sikerrel álló Cracoviát fogadja.

A görög első osztály második fordulójában Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz az Aszterasz Tripolisz vendége lesz.

A finn élvonalbeli, Gruborovics Tamást is soraiban tudó Inter Turku a Lahti vendége lesz a 26. fordulóban. A magyar támadó csapata az elmúlt kilenc tétmérkőzéséből csupán egyet nyert meg – a Finn Kupában éppen soros ellenfelét, a bajnokságban dobogón álló Lahtit győzte le idegenben.

A holland első osztályban szereplő, Babos Gábort is foglalkoztató NAC Breda a hibátlan Zwollét látja vendégül a negyedik fordulóban.

Matus Sándor csapata, az izlandi első osztályban sereghajtó Thor Akureyri a 17 forduló után negyedik helyen álló Víkingur Reykjavikkal találkozik hazai pályán.

Hétfő – Korcsmárék zárják a hétvégét

A német másodosztály negyedik fordulójának záró mérkőzésén a Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth a szintén egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel kezdő St. Paulit fogadja.

Bőle Lukács csapata, a román élvonalban még nyeretlen CSMS Iasi az Universitatea Cluj vendége lesz.

Leandro de Almeida jelenleg is azon dolgozik, hogy minél hamarabb visszatérjen hosszú sérülése után – a magyar válogatott játékos csapata, a ciprusi élvonalbeli Omonia Nicosia az Anorthoszisz ellen kezdi meg bajnoki szereplését.

Olvasói sztorik