Nemzetközi foci

Szakály szerint nem ledolgozhatatlan a DVSC hátránya

A csapatkapitány úgy véli, támadófutballal van esélyük a Young Boys elleni visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár nehéz helyzetben van, de Szakály Péter szerint nem ledolgozhatatlan a Debrecen kétgólos hátránya az Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának csütörtöki, hazai visszavágóján a svájci Young Boys ellen.

– Nem ledolgozhatatlan a hátrány, úgy érzem, ha támadófutballal meg tudjuk lepni ellenfelünket és sikerülne gólt szerezni az első félidőben, akkor bármi megtörténhet – mondta a klub honlapján a csapatkapitány, aki hozzátette, a védekezésre is figyelni kell, mert elég alacsony termetű, de fürge játékosokból áll a Young Boys.

Az első meccset 3-1-re megnyerő berni gárdával 2008-ban az UEFA Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában már találkozott a hajdúsági együttes. Akkor a párharc első, idegenbeli mérkőzésén Rudolf Gergely góljával ugyan korán vezetést szerzett a DVSC, a hazaiak azonban fordítottak és 4-1-es diadalt arattak, majd a Debrecenben rendezett visszavágón 3-2-re győztek és jutottak tovább simán.

A Young Boys hat fordulót követően jelenleg negyedik helyen áll hazája pontvadászatában, az első négy mérkőzésén nyeretlen maradt és mindössze három pontot gyűjtött, ám legutóbbi két találkozóját, köztük a Grasshoppers ellenit is magabiztosan megnyerte.

Kondás Elemér együttese címvédőként csak a nyolcadik az OTP Bank Ligában öt fordulót követően, legutóbb vasárnap a Haladást 1-0-ra legyőzte.

A kupapárharc visszavágóját a Nagyerdei Stadionban 20.30-tól rendezik, az M2 élőben közvetíti. A párharc győztese feljut a sorozat 48 csapatos főtáblájára, amelynek sorsolását pénteken tartják.

Olvasói sztorik