Nemzetközi foci

Svájci ellenfelet kapott a Debrecen

A DVSC a Young Boys ellen harcolhatja ki az Európa Liga csoportkörébe jutást; itthon lesz a visszavágó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

Az UEFA svájci központjában kora délután elkészítették az Európa Liga-selejtező következő fordulója, az úgynevezett rájátszás sorsolását. A német Borussia Mönchengladbach, az orosz Lokomotiv Moszkva és a spanyol Villareal társaságát szerencsésen elkerülte a Debrecen, amely a svájci Young Boys ellen folytatja nemzetközi szereplését. Az első meccsre augusztus 21-én idegenben, a visszavágóra 28-án a Nagyerdei Stadionban kerül sor.

A lehetséges ellenfelek közül a svájciak rendelkeznek a leggyengébb UEFA-együtthatóval. A Young Boys ellen egyébként 2008-ban már játszott a DVSC az Európa Liga-selejtezőben, akkor mindkét meccset a svájciak nyerték (4-1-re és 3-2-re).

– Eleve nagyon nehéz csoportban voltunk, rendkívül erős lehetséges ellenfelekkel. Közülük talán a Young Boys a többiek mögött van, de ettől még kemény ellenfélnek számít – nyilatkozta a klub honlapján Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője. – Legutóbb kettős győzelemmel jutottak túl a ciprusi Ermiszen, két éve pedig az EL-csoportba kerültek, ahol ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az első két helyen végzett Liverpool és az Anzsi, csak a rosszabb gólkülönbségük miatt nem jutottak tovább. Igyekszünk alaposan feltérképezni őket, annyit már most tudunk, hogy több légióst alkalmaznak, és a keretükben van svéd, szerb és svájci válogatott. Annai idején természetesen megtekintettem mindkét DVSC elleni meccsüket, akkor is látszott, milyen erőt képviselnek. Bár azóta mindkét csapat kerete jelentősen kicserélődött, de ettől még a Young Boys ugyanolyan erős, mint akkor volt.

Dzsudzsák Balázs csapata, az orosz Dinamo Moszkva a ciprusi Omonia Nicosia ellen lép pályára. A szigetországiaknál a magyar válogatott Leandro de Almeida sérülés miatt nem fog pályára lépni.

Korábban írtuk:

Az UEFA svájci központjában megtartották a Bajnokok Ligája-selejtező következő fordulójának, úgynevezett rájátszásának sorsolását. A szervezet főtitkára elmondta, hogy ebben a fázisban, valamint a Real Madrid – Sevilla kontinentális Szuperkupa-mérkőzésen már használhatják a játékvezetők a szabadrúgásoknál megismert spray-t.

A lengyel Legia Warsawa csapatát kizárták, mert a Celtic elleni visszavágón a csereként öt percet játszó Bartosz Bereszynski jogtalanul szerepelt, így a skótok 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutottak túl. Érdekesség, hogy a glasgow-i csapat három évvel ezelőtt is hasonló döntés következtében jutott tovább, akkor a svájci FC Sion ellenében.

Gulácsi Péter csapata, az osztrák bajnoki címvédő Red Bull Salzburg a svéd bajnok Malmö FF ellen lép pályára. A magyar kapus együttese hazai pályán kezdi a párharcot.

Bajnoki ág

NK Maribor (szlovén) – Celtic (skót)

Red Bull Salzburg (osztrák) – Malmö FF (svéd)

Aalborg (dán) – APOEL (ciprusi)

Steaua Bucuresti (román) – Ludogorec (bolgár)

Slovan Bratislava (szlovák) – BATE Boriszov (fehérorosz)

Nem bajnoki ág

Besiktas (török) – Arsenal (angol)

Standard Liege (belga) – FK Zenit (orosz)

FC Köbenhavn (dán) – Bayer Leverkusen (német)

Lille (francia) – FC Porto (portugál)

Napoli (olasz) – Athletic Bilbao (spanyol)

A mérkőzéseket augusztus 19-20-án és 26-27-án rendezik. A győztesek csatlakoznak a 22 kiemelt csapathoz, így alakul ki a BL 32-es főtáblájának mezőnye.

Az Európa Liga-selejtező sorsolása – amelyben a Debrecen is érdekelt – 13 órakor kezdődik.

Cikkünk hamarosan frissül!

Olvasói sztorik