NB I bajnokok ligája

Magukba roskadtak a Loki játékosai

Hajnalban hazatért a csapat, el lehet képzelni, milyen volt a hangulat az úton; többen megsérültek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC-TEVA a hazai 1-0-s siker után 3-1-re kikapott a BATE Boriszov otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján, és kiesett. A vereség azért különösen fájó, mert a Debrecen idegenben is vezetést szerzett, de Selim Boualda korai (38. perc) kiállítása után nagyot változott a játék képe, majd a fehéroroszok a 94. percben szerezték meg a győztes gólt.

Hajnali fél kettőkor landolt a DVSC repülőgépe Debrecenben. A mérkőzés eredménye – és pláne a meccs alakulása – miatt rendkívül elkeseredett volt mindenki. A játékosok, edzők, vezetők magukba roskadva tértek haza. Volt, akin a düh, másokon az elkeseredettség látszott. Selim Bouadlát szintén rendkívül megviselték a történtek, hiszen tisztában van vele, kiállítása jelentősen befolyásolta a meccs végkimenetelét – írja a klub honlapja.

A DVSC-TEVA kézben tartotta a meccset, ám tíz ember kevésnek bizonyult, hogy kiharcolja a továbbjutást, pedig nagyon hősiesen küzdött. A BATE amellett, hogy emberelőnyben volt, hazai pályán is futballozhatott a közönség folyamatos biztatása mellett, ami további plusz erőket jelentett számára. Közvetlenül a mérkőzés után nem lehetett megszólaltatni egyetlen Loki-játékost sem. Kérték, várjunk egy napot, mert jelenleg indulat nélkül nem tudnak nyilatkozni.

Nem sikerült a BL-rájátszásba jutni, de még nem veszett el minden remény. Talán megadatik, hogy az Európa Liga csoportkörében folytathassa a csapat. A sorsnak vissza kell adnia valamit abból, amit elvett. Mert a debreceniek megérdemelnék, és mert megküzdöttek érte.

Több játékos megsérült

A BATE elleni visszavágó áldozatokkal járt. Nem elég, hogy Selim Bouadla kiállítása miatt Kondás Elemér vezetőedző nem tudott úgy cserélni, ahogy tervezte, de sérülések is nehezítették a dolgát.

A keddi hősies küzdelemben négy játékos sérült meg, hármat tudott lecserélni a szakvezető. Mészáros Norbert ágyékhúzódást szenvedett, Nenad Novakovicsnak a lábfejére tapostak rá, Zsidai Lászlót megrúgták, mint ahogy Szakály Pétert is, aki segítség nélkül nem tudott járni, két emberre támaszkodva közlekedett. Lehet, hogy a csapatkapitánynak eltört a lábközépcsontja. A sérült játékosokra szerdán vizsgálatok várnak.

Pénteken sorsolás

A DVSC-TEVA az Európa Liga rájátszásban próbálhat a csoportba kerülni. A sorsolást pénteken 13 órától rendezik. A Loki igen komoly ellenfelet is kaphat, hiszen az olasz Inter, a holland PSV Eindhoven, az angol Tottenham Hotspur, a német Borussia Mönchengladbach vagy akár a spanyol Villarreal is az útjába kerülhet.

A DVSC-TEVA a következő csapatokat kaphatja:

Internazionale (olasz), Tottenham Hotspur (angol), Villarreal (spanyol), FC Twente (holland), Metaliszk Harkov (ukrán), PAOK (görög), FC Bruges (belga), Dnipro Dnipropetrovszk (ukrán), Trabzonspor (török), Panathinaikosz (görög), Borussia Mönchengladbach (német), Young Boys (svájci), Lokomotiv Moszkva (orosz), Rapid Wien (osztrák), FC Zürich (svájci), Nacional Funchal (portugál), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Csernomorec Odessza (ukrán), Legia Warsawa (lengyel), Partizan Beograd (szerb), Feyenoord (holland)

a PSV Eindhoven (holland) – St. Pölten (osztrák) továbbjutója

a CFR Cluj (romániai) – Dinamo Minszk (fehérorosz) továbbjutója

a Viktoria Plzen (cseh) – Petrolul (román) továbbjutója

a Real Sociedad (spanyol) – Aberdeen (skót) továbbjutója

az Olympique Lyon (francia) – FK Mladá Boleszlav (cseh) továbbjutója

az FSV Mainz (német) – Aszterasz Tripolisz (görög) továbbjutója

a Strajnan (izlandi) – Lech Poznan (lengyel) továbbjutója

a Hull City (angol) – AS Trencin (szlovák) továbbjutója

az Astra (román) – Liberec (cseh) továbbjutója

Két évvel ezelőtt is a BATE ellen esett ki a DVSC a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, utána pedig az FC Bruges ellen vérzett el az EL-kvalifikációban. Érdekesség, hogy most ismét szembekerülhetnek a belgákkal, de kaphatják a francia Lyont, amelyet legyőztek idén nyáron, felkészülési meccsen. Jöhet Vasile Miriuta román csapata, a CFR Cluj, vagy a Lovrencsics Gergőt foglalkoztató lengyel Lech Poznan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik