NB I

Zárt kapus meccs várhat a DVSC-re

Nagyon súlyos következményei lennének az újabb rasszista szurkolói megnyilvánulásoknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség eljárást indított a DVSC ellen az északír Cliftonville elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn a lelátón elhangzott rasszista megnyilvánulások miatt. Az UEFA a Nagyerdei Stadion részleges – a B-szektorokra kiterjesztett – bezárásával sújtotta a klubot. A debreceniek erőfeszítései eredményeként a fegyelmi testület végül a B3-tól B7-ig tartó szektorok bezárását írta elő, amelyet a csütörtöki, Young Boys elleni Európa Liga-selejtezőn kell végrehajtani.

Róka Géza klubigazgató a klub honlapján elmondta, a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy amennyiben a csütörtöki mérkőzésen ismét rasszista, kirekesztő megnyilvánulások hangoznának el, vagy tiltott jelképet használnának a szurkolók, a DVSC-t az UEFA már visszaesőként fogja minősíteni. Az pedig a fegyelmi szabályzat vonatkozó pontja alapján minimális büntetésként azt vonja maga után, hogy a következő hazai UEFA-meccset – ahogyan a Ferencvárosnak – nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell játszaniuk, plusz ötvenezer euró pénzbüntetést kell fizetniük. A szankció minimumbüntetésként van meghatározva, tehát az UEFA sem enyhíthet rajta. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy akár negyvenmillió forintos büntetést is kaphat a Loki az esetleges újabb rasszista megnyilvánulások miatt.

Hárman biztosan hiányoznak csütörtökön

A Haladás elleni mérkőzés első félidejében megsérült Selim Bouadla, aki már nem is tudta folytatni a játékot. Még nem tudni, hogy a francia középpályásnak mennyit kell kihagynia, ugyanis több vizsgálat vár rá.

További hír a sérültek állapotáról, hogy Tisza Tibor elkezdte a rehabilitációs edzést, és René Mihelics felépülése is jó ütemben halad, utóbbi jövő héten talán csatlakozhat a csapathoz, és teljes értékű munkát végezhet – írja a DVSC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik