NB I

A debreceniek szerint még nem dőlt el a továbbjutás

A vezetőedzőt és a középpályást is bosszantják a szögletből kapott gólok a svájci mérkőzés után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar bajnok Debrecen 3-1-es vereséget szenvedett a svájci Young Boys otthonában az Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának első, csütörtöki felvonásán.

A svájci együttes az első pillanattól kezdve irányította a találkozót, és már az első félidő közepén vezetést szerzett Nuzzolo révén. Úgy tűnt, a magyar bajnoknak nem sok esélye van, kevéssel a szünet előtt azonban az egyik hazai védő gyakorlatilag gólpasszt adott Sidibének, és így váratlanul egyenlített Kondás Elemér együttese.

A folytatás már némileg kiegyenlítettebb játékot hozott, ennek ellenére a hazaiak egy szöglet után újra vezetéshez jutottak, igaz, Polekszics és Szakály Péter is nagyot hibázott – Steffen volt eredményes. A Debrecen a hajrában sem tudott újítani, ráadásul a 87. percben egy újabb sarokrúgást követően megkapta a harmadik gólt – Frey talált a hálóba –, amellyel nagyon nehéz helyzetbe került.

A csoportkörbe jutásért zajló párharc visszavágóját egy hét múlva Debrecenben rendezik.

„A szögleteknél figyelmetlenek voltunk”

A Young Boys vezetőedzője, Uli Forte elmondta: a DVSC egyenlítése kisebb sokkhatással ért fel számukra, de örül a sikernek, amit a visszavágón is szeretnének megismételni.

– Nagy lépést tettünk a célunk elérése felé, de nagyon nehéz dolgunk volt ma este, és ne feledjük, van még egy visszavágó. Nagyon örülünk természetesen a végeredménynek. Amikor egyenlített a Debrecen, kisebb sokkot kaptunk, de sikerült visszaszereznünk a vezetést. Arra törekszünk, hogy Debrecenben is nyerjünk, mert szeretnénk bejutni a csoportkörbe, ez a legfőbb célunk – idézi a svájciak vezetőedzőjét a Loki honlapja.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője kiemelte, hogy figyelmetlenségeikkel előnyös helyzetbe hozták ellenfelüket, de reméli, hogy a vasárnapi bajnoki meccsen le tudják győzni a Haladást, mert az gyógyírt jelentene a svájci kudarcra is.

– Testközelből is tapasztaltuk, amit nagyon jól tudtunk, hogy a Young Boys egy kiváló csapat. Az volt a tervünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk, egyet sikerült, és zárt védekezésből kontrázzunk, amit helyenként tudtunk megvalósítani – kezdte Kondás Elemér. – Sajnos a szögleteknél figyelmetlenek voltunk, kétszer is ilyen szituációból kaptunk gólt, amivel előnyös helyzetbe hoztuk a hazai csapatot. Nem kellemes a végén kapni gólt, de az élet megy tovább. Hazautazunk, és készülünk a következő mérkőzésre, ami a Haladás elleni bajnoki lesz. Az lenne a legjobb gyógyír, ha megnyernénk ezt a meccset, az Európa Liga-visszavágón pedig azon leszünk, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányunkat.

„Magunknak tettük nehézzé”

Varga József, a Debrecen középpályása is amiatt bosszankodott, hogy két pontrúgásból szerzett gólt a Young Boys, de ő is úgy vélekedett, hogy a továbbjutás még nem dőlt el.

– A második félidőben két pontrúgásból kaptunk gólt, ezek mindig elkerülhetők, gyakoroljuk is eleget, de sajnos most nem figyeltünk eléggé – idézi a DVSC honlapja Varga Józsefet. – Magunknak tettük nehézzé a visszavágót, hiszen így csökkentek az esélyeink, de azt gondolom, nem lehetetlen feladat ledolgozni a kétgólos hátrányt, bár ehhez sokkal többet kell nyújtanunk, és jobban kell koncentrálnunk a debreceni meccsen. Támadni kell majd, és nem gólt kapni, mert kettő-nullával már mi mehetnénk tovább. Belülről nem éreztem, hogy két gól volt a két csapat között, a pontrúgásokkal azonban a Young Boys eldöntötte a mérkőzést. Bízom abban, hogy a visszavágón sikerül minél hamarabb betalálnunk, mert most is látszott, amikor passzolgattunk előre, meg lehetett őket zavarni. Az eredmény nem biztató, de ahogy már mondtam, nem lehetetlen a küldetés, a lényeg, nem szabad tőlük megijedni, bátrabban kell futballozni.

Olvasói sztorik