Nemzetközi foci

Merészebb álmokat szövöget

Az osztrák élvonalba igazoló Simon Attila a legjobb négyben végezne új klubjával, a Wolfsbergerrel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken délután vált hivatalossá, hogy a Paksról távozó Simon Attila az osztrák első osztályban szereplő AC Wolfsberger csapatában folytatja pályafutását. Az előző NB I-es kiírás társgólkirálya egy ideig a Vasassal tréningezett, de pénteken egy plusz egyéves szerződést írt alá az osztrák élvonal tavalyi hetedik helyezett együttesével. A 31 éves támadó kapcsán lengyel másodosztályú kérőről is lehetett hallani, de Simon a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, minden szempontból jobb döntést hozott azzal, hogy Ausztriába igazolt.
– Ez a megkeresés párhuzamosan futott a lengyel dologgal. Illetve a lengyel ajánlat előbb volt, utána jött képbe az osztrák klub – kezdte Simon Attila. – Úgy érzem, hogy minden szempontból jobb döntést hoztam, ugyanis egy nívósabb bajnokságban, rendezett körülmények között és gyönyörű helyen játszhatok.

– Arról szó sem volt, hogy esetleg Pakson marad?

– Nem. Amikor elkezdődött a felkészülés, akkor leültünk beszélgetni a vezetőkkel, de nem sikerült dűlőre jutnunk.

– Hogy érzi magát? Milyen az új környezet?

– Pénteken délután háromnegyed háromkor írtam alá, és háromkor már a csapattal edzettem. Nagyon barátságosan fogadtak, mindenki nagyon segítőkész volt. Az látszott, hogy egy profi közegbe csöppentem, ahol mindenki érti a dolgát, és csinálja is. A stadion is gyönyörű, mellette kiváló edzőpályák vannak, úgyhogy minden rendben van – jelezte a rutinos csatár.

– Hány légióst foglalkoztat új klubja?

– Rajtam kívül négy-öt külföldi van még a csapatban.

– Szombaton a bajnokság első fordulójában idegenben 4-1-es győzelmet aratott a Wolfsberger. Látta a találkozót?

– Pénteken este haza jöttem, és hétfőn megyek csak vissza, ezért nem láttam az összecsapást. Idegenben három góllal nyerni remek eredmény, és örülök, hogy ilyen jó rajtott vett a csapat.

– Mit vár a szezontól?

– Úgy gondolom, hogy erős a bajnokság, és a Red Bull Salzburg nagyon kiemelkedik. Ha a szombatihoz hasonlóan egységesek tudunk lenni, akkor bízom benne, hogy merészebb álmokat is szövögethetünk, és az első négy hely valamelyikére odaérhetünk. Személy szerint engem természetesen a gólok fognak meghatározni. Kell egy-két hét, amíg kiverekszem magamnak a helyem, hiszen később érkeztem csak a sok huza-vona után. Biztos vagyok benne, hogy meg fogom állni a helyem, és beverekszem magam a csapatba – mondta Simon Attila.

Olvasói sztorik