Nemzetközi foci

Túlságosan tisztelték az ellenfeleket

Jürgen Klinsmann úgy véli, hogy a jövőben tovább növekedhet a labdarúgás népszerűsége az Egyesült Államokban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden az Egyesült Államok válogatottja hosszabbítás után 2-1-es vereséget szenvedett Belgiumtól a világbajnokság nyolcaddöntőjében, így búcsúzni kényszerült a brazil tornától. Az amerikaiaknak nincs okuk szégyenkezni, hiszen egy olyan csoport papírformáját borították fel, amelyben Portugália, Ghána és Németország szerepelt rajtuk kívül, és a belgák ellen is majdnem egyenlítettek 2-0 után. Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány nem is vesztegeti az idejét, és már a következő kihívásokra koncentrál, ugyanis a német tréner kijelentette, a 2018-as oroszországi világbajnokságig maradna a posztján. Addig azonban még sok munka vár rájuk, és Klinsmann azt szeretné, ha válogatottja mentálisan megerősödne, mert úgy gondolja, hogy túlságosan tisztelték az ellenfeleket.

– Még a tanulási folyamatában vagyunk annak, hogyan erőltessük rá az akaratunkat az ellenfélre. Nem számít, hogy mi a neve annak a csapatnak, amellyel találkozunk, nem szabad sokat várnunk azzal, hogy elkezdjük játszani a saját játékunkat – kezdte Jürgen Klinsmann. – Úgy gondolom, hogy a kelleténél egy kicsivel több tiszteletet mutattunk az ellenfelek iránt a tornán. Nem mertünk velük szemtől-szembe menni. Nem tudom, hány év kell ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, de ez egy olyan dolog, amin túl kell esnünk. A játékosoknak meg kell érteniük, hogy az ellenfelek fölé kell kerekedniük.

A német szakember bízik abban, hogy az alapokat már letették, és a fiatalokkal teletűzdelt válogatott ragyogni fog a jövőben, például a riói olimpián.

– Meg fogjuk találni a módját, hogy további fiatalokat építsünk be, és a futball minden szintjén fejlesszük a játékunkat. Azt hiszem, rengeteget dolgoztunk az utóbbi időben. Szeretnénk olyan ütőképes fiatal válogatottat építeni, amely a riói olimpián szép eredményt érhet el – jelezte a korábbi német szövetségi kapitány.

A labdarúgás népszerűsége manapság virágzik az Egyesült Államokban, több televíziós nézettséget is megdöntött a világbajnokság, és rengeteg amerikai szurkolt a helyszínen kedvenceiért.

– Az emberek elfogadták ezt a sportágat és a csapatot az elmúlt néhány évben. Úgy gondolom, ez a népszerűség csak nőni fog, különösképp a hazai bajnokság miatt, amely egyre erősödik, és a kihívások miatt is, amelyekkel szembe nézünk majd a jövőben. Az biztos, hogy sok munka vár még ránk.

Olvasói sztorik