Foci vb 2014

Bunda nélkül is sikerült

Müller ismét betalált, Németország 1-0-ra győzött az Egyesült Államok ellen; mindkét csapat továbbjutott, Portugália kiesett.
Világbajnokság, G-csoport, 3. forduló
Egyesült Államok – Németország 0-1 (0-0)
Recife, 42 ezer néző. Játékvezető: Irmatov (üzbég)
USA: Howard – Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley – Beckerman, Jones – Zusi (Yedlin, 84.), Bradley, Davis (Bedoya, 60.) – Dempsey. Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann
Németország: Neuer – J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Lahm – Schweinsteiger (Götze, 76.), Kroos – Özil (Schürrle, 89.), Podolski (Klose, a szünetben) – Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Müller (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szakadó esőben rendezték Németország és az Egyesült Államok mérkőzését a G-csoport harmadik fordulójában. Az időjárási körülmények nyomot hagytak a játékon, de azzal nem lehet vádolni a két válogatottat, hogy megegyeztek volna a végeredményről. A németek nem döntetlenre játszottak, Thomas Müller góljával az 55. percben előnybe kerültek, az amerikaiak nem tudtak egyenlíteni, de így is továbbjutottak.

Nem hozott gólt az első játékrész, pedig az első húsz percben a németek többször is elértek az amerikai kapuig és helyzeteket alakítottak ki, azonban egyik sem jelentett különösebb veszélyt a kapura, Howard kapus pedig a helyén volt.

Aztán visszavettek az iramból, így a 22. percben Zusi előtt adódott lehetőség, aki a bal felső sarkot célozta meg, a labda csak kicsivel ment fölé. Amerikai oldalon ez volt a játékrész legnagyobb helyzete. A félidő vége felé a kicsit fáradtabbak talán el is bóbiskoltak a tévé előtt, túl sok érdekfeszítő szituáció nem alakult ki, a legnagyobb érdekességet talán az eső jelentette, amely láthatóan nem tetszett a játékosoknak.

A pihenőt követően az öltözőből visszatérve ismét Németország kezdett jobban, komoly lehetőséget azonban egészen az 55. percig nem tudott kialakítani. Ekkor érkezett Thomas Müller, aki megszerezte Németország vezetőgólját, amely végül győztes találatnak bizonyult. Egy baloldali szögletet követően Höwedes fejelt, Howard még menteni tudott, a róla kipattanó labda azonban Müller elé került, aki a bal alsó sarokba bombázott (0-1).

A maradék 35 percben ismét alvásközei állapotba kerülhettünk, az amerikaiak a tizenhatosig sem tudtak eljutni. A hosszabbítás utolsó perce okozott némi izgalmat a német kapu előtt, Bedoya tudott lőni, végül próbálkozása kipattant.
Az eredménynek mindkét csapat örülhet, Németország megérdemelten a csoport első helyén ment tovább. Portugália csak egy góllal győzött Ghána ellen, így ők búcsúztak, az USA lett a csoport második helyezettjeként jutott a nyolcaddöntőbe.

A mérkőzést a Rangadó.hu világbajnoki szakértője, ifj. Dárdai Pál, a német Hertha BSC egykori magyar válogatott játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Az én szememben ez volt az egyik leggyengébb meccs a vébén. Az amerikaiak eléggé visszahúzódtak, ebből egy tologatós első félidő alakult ki. Nem volt igazi tempója a mérkőzésnek. Ha kevés szögletet, pontrúgást, szabadrúgást látunk, az azt jelenti, hogy szinte semmi nem történik. A németek pihentettek, de nem annyit, mint amire számítottam. Látszott, hogy nem fittek, nem robbanékonyak, a Ghána elleni találkozó után említettem, hogy az a terhelés látszani fog rajtuk. Thomas Müller előtt le a kalappal, klasszis gólt szerzett, a meccs többi része feledhető volt.

Németeknek fizikálisan utol kell érniük magukat, és akkor a folytatásban is jók lehetnek. Az amerikaiak előtt le a kalappal, hogy ebből a csoportból továbbjutottak, de nem látok bennük többet, sokat nem fognak tudni kihozni magukból. Nincs náluk kreativitás, és nincs labdatartás, ami a pihentető időszak lenne. Mivel benne van az ízületekben, izmokban az előző meccsek fáradtsága, előbb-utóbb jön a hiba, abból pedig a gól, és bár a mostani meccs hajrája izgalmasra sikeredett, előrefelé szintén nincs játékuk.

Olvasói sztorik