Foci vb 2014

Nem maradt el a német-USA

Esélytelen, hogy a szakadó eső alábbhagyjon, ezért veszélybe került komoly a meccs megrendezése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egybehangzó német lapétersülések szerint esélyes, hogy elmarad a csütörtöki Németország – Egyesült Államok mérkőzés a G-csoport harmadik fordulójában.

A találkozót közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődne Recifében, de a szerda óta tartó heves esőzések következtében gyakorlatilag árvízhelyzet alakult ki a város utcáin, és a rövid távú időjárás-előrejelzés szerint belátható időn belül nem fog elállni.

A FIFA 17 órakor dönt, hogy meg lehet-e rendezni a mérkőzést. Amennyiben elmarad, vélhetően a pénteki szünnapon pótolják, ha Recifében akkor sem lehet játszani, akkor egy másik városban.

Németország az első, az Egyesült Államok a második helyen áll a csoportban – ha döntetlent játszanak egymás ellen, mindketten továbbmennek a nyolcaddöntőbe.

A bild.de 16 óra előtt néhány perccel azt írta, hogy a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) még senki nem értesítette hivatalosan, hogy elmaradhat a meccs.

A felhőszakadás számos utcát teljesen elárasztott az Atlanti-óceán partján fekvő városban. Az eső jelentősen megnehezíti a szurkolók eljutását a városon kívül található stadionba. A két válogatott a tervezettnél sokkal korábban indul a szállodából, hogy biztosan időben odaérjen a mérkőzés helyszínére.

FRISS:

A német állami televízió, a ZDF – európai idő szerint – nem sokkal délután fél 5 előtt azt közölte, hogy valóban felvetődött a meccs elhalasztásának lehetősége, de mivel a gyepszőnyeg állapota ezt nem indokolja, a két csapat találkozóját biztosan megrendezik ma 18 órától.

Olvasói sztorik