Nemzetközi foci

Négy játékosától elköszönt a Chelsea

Hutchinson, Eto'o, Hilario és Ashley Cole is távozik a Stamford Bridge-ről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Június 30-án négy játékosnak is lejárt a szerződése a Chelsea-nél. A londoni kékek megválnak a saját nevelésű Sam Hutchinsontól, a tavaly nyáron érkező Samuel Eto’o-tól, valamint az egyaránt nyolc-nyolc évet a klubnál töltő Henrique Hilariótól és Ashley Cole-tól.

Sam Hutchinson 7 éves korában került a kluboz, ám mindössze hat mérkőzést játszott a Chelsea első csapatában, 2010-ben krónikus térdproblémái miatt 21 évesen visszavonult az aktív labdarúgástól, majd 2011-ben ismét profi szerződést írt alá a londoniakkal, akik az elmúlt két évben a Notthingham Forestnek, a Vitesse-nek és a Sheffield Wednesdaynek is kölcsönadták.

Samuel Eto’o tavaly nyáron írt alá egy éves szerződést a Chelsea-vel, melyet a felek nem hosszabbítanak meg. A kameruni támadó 35 mérkőzésen 12 gólt szerzett az elmúlt szezonban.

Henrique Hilario és Ashley Cole egyaránt nyolc évet töltött a klubnál. A 38 esztendős portugál kapus 2006-ban, Petr Cech és Carlo Cudicini sérülése miatt tudott első számú kapussá előlépni, ekkor 17 mérkőzésen védett a csapatban, aztán partvonalon túlra került, s összesen 39 mérkőzésnél állt meg pályafutása alatt.

Ashley Cole nem panaszkodhat, miután 2006-ban elhagyta a városi rivális Arsenalt, az elmúlt nyolc évben alapember volt a Chelsea-ben, összesen 338 mérkőzésen lépett pályára.

Olvasói sztorik