Nemzetközi foci

A németek a továbbjutásért játszanak

Jön a Ghána elleni meccs, de vajon farkasszemet nézhetnek-e a Boateng-testvérpár tagjai a pályán?

Kapcsolódó cikkek

A világbajnokság szombati programja

F-csoport, 2- forduló
Argentína–Irán, Belo Horizonte, 18 óra, játékvezető: Mazics (szerb)
Nigéria – Bosznia-Hercegovina, Cuiabá, 24 óra, játékvezető: O’Leary (új-zélandi)
G-csoport, 2. forduló
Németország–Ghána, Fortaleza, 21 óra, játékvezető: Ricci (brazil)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Óriási csatára lehet számítani a G-csoport második fordulójának szombati nyitómérkőzésén, a Németország–Ghána találkozón. Az európai csapat ugyanis a továbbjutásért, az afrikai pedig a versenyben maradásért lép pályára.

– Ugyanazzal az elszántsággal és lelkesedéssel kell játszanunk, mint az első meccsen – nyilatkozta a németek csapatkapitánya, Phillip Lahm, aki várhatóan ezúttal is védekező középpályásként kap majd szerepet.

Az első fordulóban Portugália ellen – a mesterhármas szerző Thomas Müller vezetésével – 4-0-ra nyert Németország. Érdekesség, hogy a németek négy éve, a dél-afrikai világbajnokságon is négygólos sikerrel rajtoltak, akkor az ausztrálok ellen, utána azonban 1-0-ra kikaptak a szerbektől. Ezután pedig éppen a ghánaiak elleni 1-0-val, Mesut Özil góljával biztosították helyüket a legjobb 16 között.

– Az a négy évvel ezelőtti botlás a második mérkőzésen egy figyelmeztetés volt, nem szabad kinyílnunk, és ugyanolyan komolyan kell vennünk a találkozót, mint az elsőt – mondta Per Mertesacker, aki századik válogatottságát ünnepelheti. Az Arsenal védője a 13. német futballista lehet, aki eléri ezt.

A ghánaiak jól játszottak ugyan az amerikaiak elleni első csoportmérkőzésen, de 2-1-es vereséget szenvedtek. Egy újabb kudarc szinte biztosan a búcsút jelentené a legutóbbi világbajnokságon negyeddöntős afrikai együttesnek.

A találkozó egyik érdekessége a Boateng-testvérek párharca lehet, ugyanis Jérome a német védelmet erősíti, Kevin-Prince pedig a ghánaiak csatára. Utóbbi már kissé fel is borzolta a kedélyeket kijelentésével, amely szerint a németek gyenge pontja az lehet, hogy nincsen igazi vezérük a pályán, aki a szoros mérkőzéseken előlépne.

A csoport másik mérkőzésén a portugálok vasárnap találkoznak az amerikaiakkal.

Olvasói sztorik