Nemzetközi foci

Íme, a vébé legidősebb csapata

A transfermarkt.de újabb álom-tizeneggyel jelentkezett, ebben Evra, van Buyten és Drogba is helyet kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A transfermarkt.de összeállított egy kezdőcsapatot a világbajnokság legidősebb játékosaiból. Kimondott sztárok is helyet kaptak az összeállításban, amelynek átlagéletkora 35,4 év. A játékosok becsült piaci értéke összesen 26,05 millió euró.

Kapus: a rangidős Faryd Mondragón. A 42 éves játékos Kolumbia második számú hálóőre. Ha lehetőséget kap ezen a vébén, megdönti a kameruni Roger Milla rekordját, és ő lesz a világbajnokságok történetében a legidősebb pályára lépő labdarúgó. A volt kölni kapus június 21-én ünnepli a 43. születésnapját.

Balhátvéd: a Manchester United játékosa, a 33 éves Patrice Evra. A francia válogatott labdarúgója ebben a csapatban a legdrágább játékosnak számít 7,5 millió euróval.

Középhátvéd: Daniel van Buyten, aki a Bayern München csapatát erősíti. A 36 éves belga védő tavaly mindent megnyert a bajorokkal.

A másik középhátvéd poszton Mario Yepes szerepel. A 38 éves labdarúgó még mindig kiszoríthatatlan Kolumbia kezdő-tizenegyéből és rendre szerepet kap az olasz Atalantában is.

Jobbhátvéd: az olasz AS Románál másodvirágzását élő Maicon. A brazil válogatott játékos a maga 32 évével a legfiatalabb a csapatban.

Védekező középpályás: jelenleg a PAOK csapatát erősítő Konsztantinosz Kacuranisz szerepelne ezen a poszton. A 34 éves labdarúgó kulcsembernek számít klubcsapatában és a görög válogatottban is.

Balszélső: a 33 éves Esteban Paredes lett a befutó. A chilei játékos hazájában, a Colo Colo csapatában futballozik.

Középső középpályás: Frank Lampardot senkinek sem kell bemutatni. Az angol válogatott és a Chelsea ikonja 35 évesen is a legmagasabb szinten tud játszani. Játékintelligenciája páratlan.

Középső középpályás: Georgiosz Karagunisz egy-két nagy csatát már megélt. A 37 éves játékos az angol Fulhamben és a görög válogatottban sem számít kezdőembernek, de ha becserélik, szint visz a játékba.

Jobbszélső: Dirk Kuyt a Liverpool után a török Fenerbahce csapatához igazolt, ezért egy kicsit eltűnt a szemünk elől, de kerettag az idei vébén. A 33 éves sokoldalú játékost még mindig bármikor nyugodt szívvel pályára küldheti, Louis van Gaal holland szövetségi kapitány.

Csatár: Didier Drogba sem ismeretlen név a futball világában. A 2012-es Bajnokok Ligája fináléját eldöntötte, majd a török Galatasarayba igazolt, és még mindig kihagyhatatlan a csapatból, ahogy az elefántcsontparti válogatottból is. 36 éves kora ellenére bármelyik topcsapat szívesen látná.

Olvasói sztorik