Nemzetközi foci

Gute Frage – Jó kérdés

Schweinsteiger csak csere lesz a vébén a németeknél? Nagy meglepetés lenne, de benne van a pakliban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Németországban a kérdések kérdése, hogy melyik kezdő-tizenegyet küldi pályára Joachim Löw hétfőn a portugálok ellen? A jelenlegi állás szerint Bastian Schweinsteiger a kispadra került, a Bayern München csapatkapitánya helyett Philipp Lahm lesz a védekező középpályás, mert Löw két védekező középpályással szeretne felállni, de Schweinsteiger még nincs százszázalékos állapotban, patella-sérüléssel bajlódik. Feltehetőleg Lahm párja Sami Khedira lesz a középpályán.

Schweinsteiger csak csere lesz a világbajnokságon. Ez hatalmas meglepetés lenne, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy május 10. óta nem játszott tétmérkőzést sérülése miatt. A versenytárs Khedira 2013 novemberében keresztszalag-szakadást szenvedett a térdében, és május 11-re épült fel. A Real Madridban három találkozón is a kezdőcsapat tagja volt, és részt vett két barátságos meccsen a válogatottban is: Kamerun (2-2) és Örményország ellen (6-1). Minden bizonnyal az ő helye megvan a csapatban.

A Lahm, Khedira középpályás-tengely nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott ezen a két barátságos mérkőzésen. De mi lesz Schweinivel? A német Bild információja szerint a következő kezdő-tizenegyet küldi fel a pályára Joachim Löw hétfőn:

Olvasói sztorik