Nemzetközi foci

Valami újat szeretne látni

László Csaba szerint is európai vagy dél-amerikai válogatott közül kerül majd ki a vébé győztese.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Focilázban ég az egész világ, hiszen néhány nap múlva útjára indul a labda a brazíliai világbajnokságon. Nincs olyan futballszerető, aki ne várná már a csütörtök esti kezdősípszót, így van ezzel a Ferencváros és a skót Hearts korábbi sikeredzője, László Csaba is, aki legutóbb a litván válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett.

A Rangadó.hu Skóciában érte utol az ötvenéves trénert, aki elmondta, egyik csapatnak sem szurkol, és szakmai szemmel fogja nézni a világbajnokságot, de a németek és az angolok játéka közel áll a szívéhez.

– Senkinek nem szurkolok, próbálom inkább szakmai szemmel nézni a világbajnokság eseményeit – kezdte László Csaba. – Mint minden szakember, én is azt szeretném látni, ha szakmailag valami olyan történik, amit eddig nem láttunk, és ugye ez bármikor megtörténhet.

– Mely csapatoktól vár sokat a tornán?
– Azt várom, hogy azok a válogatottak, amelyek eddig is jól szerepeltek a világeseményeken, most is tetszetősen és eredményesen futballozzanak. Hozzám közel az angol és a német csapat stílusa áll, és jó lenne azt látni, hogy Anglia is jobban teljesít, mint az utóbbi tornákon. A német együttesbe sok fiatalt hívtak be, és úgy gondolom, meglesz a gyümölcse a sok munkának és próbálkozásnak, ami Németországban zajlik. Nem mondom, hogy a Nationalelf nyeri a vébét, de messze juthat. Kíváncsian várom a spanyolok szereplését is, hiszen az utóbbi években nagyszerűen teljesítettek és mindent megnyertek. Szeretném látni, hogy még mindig annyira jók-e. Érdekes lesz még a dél-amerikai csapatok szereplése, szerintem őket sem szabad leírni. Úgy gondolom, európai vagy dél-amerikai válogatott közül kerül majd ki a végső győztes.

– Ki okozhatja a legnagyobb meglepetést?
– A keletibb európai válogatottak szerintem nem szólhatnak most bele. Sajnos nem látom elég erősnek az oroszokat és a görögöket sem. Az afrikai nemzeteknél talán a szervezettség hiányzik, maximum Elefántcsontpart érhet oda. Úgy vélem, az elsőségért folytatott harcba az erős európai futballhatalmak, illetve a brazil és az argentin csapat szólhat bele. Nem várok olyan meglepetést, amire bárki is felkaphatja a fejét. Sokan nagyra tartják a belgákat, és azt várják, hogy sokáig juthatnak. Talán ez benne van a pakliban, dolgoztam ott, ismerem a csapatot, és úgy gondolom, most valóban egy jó generáció jött ki náluk. Ha meglepetésről beszélünk, akkor ők nyújthatnak kimagasló teljesítményt. Ami biztos, hogy régóta várnak egy sikeres szereplésre – mondta László Csaba, akinek szakértői véleményét a világbajnokság ideje alatt is olvashatják majd a Rangadó.hu-n.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik