NB I

Háromról négyre léptek

Másfél hónapja veretlen a Ferencváros, amely ezúttal a Honvéd otthonában győzött 2-0-ra.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC 0-2 (0-2)
Bozsik-stadion, 5000 néző. Játékvezető: Kassai
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Lovrics, Alcibiade – Hidi (Mancini, 53.), Diarra (Lupoli, a szünetben), Nagy G. – Vécsei, Bonazzoli, Holender (Prosser, 64.). Edző: Marco Rossi
FTC: Dibusz – Jovanovics, Mateos, Besics (Holman, 81.), Jenner – Csukics, Pavlovics (Józsi, 92.), Gyömbér – Busai, Somalia, Leonardo (U. Diallo, a szünetben). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Gyömbér (28.), Leonardo (tizenegyesből 35.)
Kiállítva: Ikenne-King (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hármas szám jegyében készültek a csapatok a rangadóra, ugyanis a Honvéd három vereség, a Ferencváros viszont három győzelem után lépett pályára vasárnap délután, illetve a Fradi legutóbb három éve tudott nyerni a Bozsik-stadionban. A vendégektől több magyar játékos – Böde, Buzsáky, Hidvégi és Ugrai – is hiányzott, a hazaiaknál Vernes nem játszott.

A harmadik percben Jovanovics lapos beadását Jenner sarokkal, közvetlen közelről a kapu fölé pörgette. A Fradi birtokolta többet a labdát, ezáltal többet is támadott, és ígéretes lehetőségeket alakított ki. A kispestiek alig-alig tudtak labdához jutni. A 18. percben a kapujából messzire kifutó Dibusz Dénes kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélte szándékosnak, ezért nem szankcionálta. Az ellenakció végén Busai beadását Somalia három méterről rosszul találta el, tulajdonképpen rálépett a labdára, amit így a visszavetődő Kemenes kiütött a gólvonalról. A kipattanóra Leonardo csapott volna le, de becsúszva szerelték, majd Besics a kapu fölé bombázott.

A 25. percben Ikenne-King lőtt a kapu mellé. Három perc múlva egy szöglet után Pavlovics fejelt, a labda pedig a Vécsei Bálint szoros őrizetéből kibújó Gyömbér Gábor lábáról került a hálóba (0-1). A 34. percben egy újabb vendégszöglet során Mateos a földre került Lovrics mellett, ezért Kassai – túl szigorúan – tizenegyest ítélt, amit Leonardo magabiztosan értékesített (0-2). A 38. percben Jenner beadását Mateos a hálóba lőtte, de les miatt – jogosan – nem adták meg a találatot.

Az első félidőben kis túlzással osztálykülönbség volt a csapatok között, ám a fordulás után a kispestiek támadólag léptek fel. Előbb Holender lőtt nem sokkal a kapufa mellé, majd az 55. percben egy pontos beadás után Lupoli került nagy helyzetbe, de rosszul találta el a labdát. A hazaiak később visszavettek a rohamokból, mert látták, hogy ezúttal sem járnak sikerrel. A 77. percben Jenner szögletét Pavlovics közelről fejelte kapura, de Kemenes bravúrral védte.

A 86. percben Ikenne-King megütötte, ellökte Jovanovicsot, ezért piros lapot kapott. Négy perccel később Bonazzoli könyökkel vérző sérülést okozott Pavlovicsnak, de ő csak sárgát kapott…

A Fradi immár másfél hónapja veretlen, és megszakítás nélkül negyedszer nyert. A Honvéd zsinórban negyedik vereségét szenvedte el.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vass László, a Honvéd és a Ferencváros korábbi, a Siófok jelenlegi edzője elemezte:

Nagyon elkeserítő, elszomorító volt, amit láttam. Nagyon kevésnek tűnt mindkét csapat. Nem voltak elmozgások, a hazaiak az óriási íveléseikkel csak Bonazzoli fejét keresték, a két szélső pedig vagy elindult befelé, vagy nem. Nem értettem, hogy az általában belső poszton játszó, szervezni tudó Vécseinek miért kellett a szélen futballoznia. Holender nem vizet zavart. A pálya közepét betöltötték a hazaiak, de a támadójátékuk kezdetleges, esetleges volt, abszolút nem is működött. Teljesen érthető, hogy a csapat hullámvölgyben van, mert nem lehetett csapatjátékról beszélni. Nem tudtak motiváltak lenni, nagyon gyenge iramú és színvonalú mérkőzés volt a Honvéd részéről.

A Fradinál a nagyon túlsztárolt Leonardo lődörgött, sétálgatott, mintha a Váci utcában lett volna. Sokszor nem volt megjátszható, de egyszer-egyszer villant, vagy a center, vagy a jobboldali támadó, vagy a baloldali támadó helyére lépett be. Ez volt észrevehető a játékukban, de belső játékot nem tudtak kialakítani, kiismerhetőek, lassúak és körülményesek voltak. Jenner néha villant, de alig játszották meg őt. Nagyon csalódtam, mert az egész meccs taktikailag, technikailag és iramában nem érte el az első ligás követelményeket. Rögzített helyzetek után magassági fölénye volt a Ferencvárosnak, ezt ki tudta használni. A kapuk alig forogtak veszélyben, a találkozónak az első perctől kezdve nem volt színvonala. Többet vártam mindkét csapattól. A Fradi kétgólos előnyben még jobban visszavett, bár addig sem volt előremutató, előremozgó.

Olvasói sztorik