Nemzetközi foci

„Mourinho veszélyt jelent a labdarúgásra”

Ha minden csapat úgy játszana, mint a Chelsea, a dánok szövetségi kapitánya, Morten Olsen inkább egy jó filmet vagy egy erdei sétát választana meccsnézés helyett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A dán válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen bejelentette, hogy a magyarok elleni, csütörtök esti barátságos mérkőzésen valószínűleg sor kerül a Bayern München 18 éves középpályása, a felnőtt válogatottban még újoncnak számító Pierre Emile Höjbjerg debütálására – írja a fyens.dk.

– Igen, úgy gondolom Höjbjerg debütálni fog. Éreznie kell, milyen érzés Dánia A-csapatában játszani. Bizonyos dolgokban megelőzi a hasonló korú játékosokat. Technikailag képzett, és komoly ambíciói vannak. Nem elégedett meg, mindig új célokat keres. Fontos állomás volt, hogy bemutatkozhatott a Bayern Münchenben, amellyel tavasszal duplázni tudott – magyarázta Morten Olsen.

Höjbjerg a múlt hétvégi kupadöntőben is játszott, méghozzá a középpályás jobb oldalán, de a kapitány leszögezte, hogy ő a pálya közepén számít rá.

Az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatra készülő dánok trénere még nem tudja, ki lesz csapata első számú kapusa Kasper Schmeichel és Stephan Andersen közül. Olsen párbajt hirdetett az angol Leicester City és a dán FC Köbenhavn játékosa között, egyikük a magyarok, a másik pedig a jövő heti, svédek elleni barátságos meccset kapja meg.

Kasper Schmeichel a dánok nagy ígérete, sőt talán már több is annál, Stephan Andersen viszont rutinosabbnak számít nála, és már a válogatottban is többször bizonyított, és akkor még ott van Jesper Hansen is. Morten Olsen a tv2.dk oldalon kijelentette: itt az ideje, hogy megküzdjenek egymással.

Szintén tagja a csütörtöki, debreceni meccsre készülő dán keretnek az angol Liverpool védője, Daniel Agger, aki az elmúlt szezonban csak a meccsek felén játszott. Morten Olsen kijelentette: ő nem avatkozik bele a játékosai dolgába, de hangsúlyozza, mindenkinél, így Agger esetében is fontos, hogy a klubcsapatában mennyi lehetőséget kap.

– Ő tudja a legjobban felmérni a jelenlegi helyzetét, és ami még fontosabb, hogy mire számíthat a következő szezonban. Játszania kell, egyébként azt gondolom, hogy frusztrálttá válik. Remélem, helyesen dönt – mondta a vezetőedző a bold.dk oldalon.

Morten Olsen egyébként a minap az Ekstra Bladet hasábjain arról beszélt, hogy szerinte José Mourinho negatív taktikája tönkreteszi a futballt. A portugál sztáredzőt az elmúlt hetekben már többen is nyilvánosan kritizálták, de most a dánok szövetségi kapitánya is csatlakozott a kritikusok kórusához.

– Az én világomban Mourinho veszélyt jelent a labdarúgásra. Amennyiben sokan próbálják másolni az ő stílusát, akkor a játék meg fog halni – mondta a 64 éves szövetségi kapitány. – Képzeljék el, ha mindenki úgy focizna, ahogy Mourinho szeretné, akkor minden bizonnyal unalmas lenne a játék, és senki nem nézné a mérkőzéseket. Én is inkább választanék egy jó filmet vagy egy sétát az erdőben. A Chelsea sok pénzt költött jó játékosokra, vajon miért nem használja őket?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik