Nemzetközi foci

Koman fontos gólja a zárófordulóban

Stieber csapata gól nélküli döntetlent játszott a Hamburg elleni osztályozó első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a csütörtöki eseményeket foglaljuk össze:

Csütörtökön rendezték az utolsó forduló az orosz élvonalban. A Dinamo Moszkva a városi rivális Szpartak vendégeként lépett pályára. A látogatók magyar válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs kezdőként 81 percet töltött a pályán a 3-2-es vereséggel záruló mérkőzésen. Csapata a negyedik helyen végzett, tehát az Európa Ligában indulhat. Koman Vladimir gólja is kellett az FK Ural biztos bennmaradásához, a válogatott középpályás büntetőből szerezte csapata első találatát a Nyizsnyij Novgorod elleni, 2-1-re végződő összecsapáson, amivel elkerülték az osztályozót. Tette mindezt a Pintér Ádámot foglalkoztató Tom Tomszk rovására, amely hiába verte hazai pályán 3-2-re a Rosztovot, így is csak osztályozón tudja majd kiharcolni a jövő évi élvonalbeli tagságot. Pintért a 77. percben cserélte be edzője a győztes meccsen.

A Bundesliga 2-ben harmadik helyen záró, Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth az élvonalban 16. helyezett Hamburg otthonában lépett pályára az osztályozó első felvonásán. A 0-0-ra végződő meccsen Stieber kezdőként a 87. percig a pályán volt, míg Korcsmár a kispadról nézte végig csapata értékes döntetlenjét.

A belga első osztály rájátszásában Köteles László csapata, a KRC Genk az FC Brugest fogadta. A magyar kapus végigvédte a 3-2-re megnyert meccset. Csapata a győzelem ellenére is az utolsó helyen áll.

A holland bajnokság Európa Liga-rájátszásában a Groningen az AZ Alkmaar otthonában játszotta a döntő párharc első mérkőzésén. Az Adorján Krisztiánt sérülés miatt nélkülöző vendégek 0-0-s döntetlent értek el idegenben. A fiatal magyar középpályással kapcsolatos hír, hogy a Groningen nem élt opciós jogával, így a 21 éves szélső visszatér Liverpoolba.

Vanczák Vilmos és az FC Sion 2-0-ra kikapott a St. Gallen vendégeként a svájci élvonal utolsó előtti fordulójában. A magyar védő együttese továbbra is kilencedik a tabellán.

Olvasói sztorik