Nemzetközi foci

Dzsudzsák csapata is befejezi

Az orosz bajnokságban csütörtökön rendezik az utolsó fordulót; egy magyar biztosan osztályozót játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a hétközi eseményeket tekintjük át.

Kedd – Az olaszok napja lesz

Az olasz másodosztály (Serie B) 39. fordulójában kedden lép pályára az egész mezőny: a magyar érdekeltségű csapatok közül Kovácsik Ádám klubja, a Carpi a Barit fogadja, míg a Feczesin Róbertet foglalkoztató Padova a Ternana vendége lesz. Négy fordulóval a vége előtt a Carpi a 13. helyen áll, és már biztos bennmaradó, míg a Padova nagy valószínűséggel búcsúzik a másodosztálytól.

Szerda – Priskin Tamásék rangadója

Az izraeli bajnokság rájátszásában a Priskin Tamást is soraiban tudó Maccabi Haifa a már bajnok Maccabi Tel-Aviv ellen lép pályára. Priskinék számára sincs már komoly tétje a Paulo Sousa csapata elleni találkozónak: az ötödik helyről csak egy helyet léphetnek előre az utolsó két fordulóban, így lemaradnak az Európa Ligáról.

Csütörtök – Oroszországban is befejezik

Az orosz bajnokságban magyar idő szerint csütörtök délután rendezik az utolsó fordulót. Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a Szpartak Moszkva elleni városi derbivel zárja az idényt – a hazai Szpartak számára bír nagyobb téttel a találkozó, ugyanis mindenképpen nyernie kell, ha el akarja érni az Európa Liga-indulást érő ötödik helyet. Dzsudzsákék számára a negyedik hely megtartása a cél, amelyhez már egy döntetlen is elég. Pintér Ádám együttese, a Tom Tomszk egy FK Rosztov elleni győzelemmel még elkerülheti az osztályozót, de ehhez az is kell, hogy Koman Vladimir csapata, az FK Ural kikapjon az elmúlt 16 bajnokiján mindössze egyetlen sikert arató Nyizsnyij Novgorodtól.

A holland bajnokság Európa Liga-rájátszásában Adorján Krisztián csapata, a Groningen az AZ Alkmaar otthonában kezdi a döntőpárharcot. Az oda-visszavágós finálé győztese indulási jogot szerez az EL-ben.

A belga élvonal rájátszásában Köteles László csapata, a KRC Genk az FC Bruges ellen feledtetheti az elmúlt fordulóban elszenvedett 4-0-s vereségét. A Genk pillanatnyilag a hatodik, azaz utolsó helyen áll a felsőházban, és már csak matematikai esélye van az előrelépésre.

A német másodosztályban harmadik helyen záró, Korcsmár Zsoltot, Stieber Zoltánt és Szilvási Pétert foglalkoztató Greuther Fürth az élvonalban tizenhatodikként záró Hamburg otthonában kezdi az osztályozót. A magyarok közül egyedül az elmúlt fordulóban gólt szerző Stieber játékára van esély – Korcsmár sérült, Szilvási pedig a tartalékcsapatban szokott helyet kapni. A kétmeccses párharc győztese indulhat jövőre a Bundesligában.

A svájci első osztályban az utolsó előtti fordulót rendezik: Vanczák Vilmos csapata, a kilencedik helyen álló FC Sion a két ponttal többet gyűjtő, hetedik St. Gallen vendége lesz.

Olvasói sztorik