Nemzetközi foci

Kovács Péter lett a hős

Nézőtéri rendbontás miatt idő előtt ért véget a orosz bajnokság rangadója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket foglaljuk össze:

Az orosz bajnokság 29. fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a forduló előtt listavezető Zenit Szentpétervár otthonába látogatott. A mérkőzésen a hazai együttes szerzett vezetést, ám a magyar szélsőjét végig a kispadon tudó Dinamo négy góllal válaszolt. A hajrában Kerzsakov még szépített, azonban nem sokkal később elszabadultak az indulatok a lelátón – alighanem a bajnoki címébe került a vereség a Zenitnek –, így a játékvezető a 87. percben lefújta a meccset, amelyet 4-2-re nyert Dzsudzsák csapata.

Az orosz élvonal másik magyar érdekeltségű mérkőzésén Pintér Ádám a 77. percben jutott szóhoz. Csapata, a kiesés ellen menekülő Tom Tomszk 2-0-s vereséget szenvedett a CSZKA Moszkva otthonában.

A norvég bajnokság nyolcadik fordulójában Kovács Péter csapata, a Strömsgodset a Molde otthonába látogatott. A találkozón kétszer is vezetést szereztek a hazaiak, ám a Strömsgodset magyar támadója előbb a 66., majd a 92. percben is egalizált, így végül 2-2-es döntetlent ért el Kovács együttese.

A Vanczák Vilmossal felálló FC Sion 3-1-es győzelmet aratott a Thun ellen a svájci élvonal 34. fordulójában. A magyar védő végigjátszotta a meccset, amelyen egy sárga lapot is begyűjtött.

Osztályozót játszik a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató, német másodosztályú Greuther Fürth. A csapat ugyan legyőzte a Sandhausent 2-0-ra – a második gólt a meccset végigjátszó Stieber szerezte –, de a rivális Paderborn is nyert, így a magyar duó együttese csak a harmadik helyen zárt. Korcsmár sérült, így nem került keretbe. Szintén 2-0-ra nyert a Hajnal Tamást nélkülöző Ingolstadt a Sváb Dánielt a kispadon tudó Energie Cottbus ellen. Hajnal klubja a tizedik, Sváb csapata pedig a kiesést jelentő utolsó helyen zárta az idényt. Király Gábor védte az Union Berlin otthonában 1-1-re végző, így a hetedik helyen záró 1860 München kapuját.

Köteles László csapatának esélye sem volt az Anderlecht ellen a belga bajnokság rájátszásában: a KRC Genk magyar kapusának négyszer kellett a háta mögé nyúlnia – együttese 4-0-s vereséget szenvedett.

Gulácsi Péter nélkül kapott ki az osztrák bajnokság utolsó fordulójában a Red Bull Salzburg. A magyar kapusát pihentető bajnokcsapat a Wolfsberger AC otthonában maradt alul 2-0-ra. Sáfár Szabolcs a 48. percig védte az élvonaltól búcsúzó Wacker Innsbruck kapuját: csapata végül 3-3-as döntetlennel zárt a Grödig ellen.

Kovács Zoltán állt a ciprusi alsóházban játszó Arisz Limasszol kapujában: az együttes a Doxa vendégeként szenvedett 2-0-s vereséget.

Odahaza aratott magabiztos, 4-1-es sikert az Ilves Tampere a JJK Jyväskylä ellen a finn másodosztály harmadik fordulójában. A hazaiak magyar védője, Balogh Balázs végigjátszotta a találkozót.

Vereséggel zárta az angol Premier League küzdelmeit a West Bromwich Albion: a sérült Gera Zoltánt nélkülöző együttes a Stoke City-től kapott ki 2-1-re, így végül a 17., éppen nem kieső helyen fejezte be a bajnokságot.

Vadócz Krisztián kimaradt az Esbjerg ellen 2-1-es vereséget szenvedő, dán élvonalbeli Odense keretéből.

Olvasói sztorik